Головна Сьогодні

Як нормалізувати стан мікрофлори в організмі

Допоможе не тільки кефір

"Якнормалізувати станмікрофлори?Може,пити побільшекефіру абопрепаратівз бактеріями?" — Степан Чумаков.

Здоров'якожного знас забезпечуєнормальна мікрофлора, аджевсі корисні речовини(мікроелементи і вітаміни)всмоктуютьсяз їжіворсинкамитонкого кишечника.Крім цього,мікрофлорапродукуєвітамін К,вітаміни групи В,відновлює імуннусистему.Томуви абсолютноправильноробите,щотурбуєтесяпро її стан.Якщов кишечнику починаються збої,людина в першу чергувідчуваєдискомфорт,може страждати відзапоруабопроносу.Однак навіть принаявності симптомівдіагностуватиу себе захворюваннясамостійноне слід.Є підозри, щокишечникбарахлить?Ідітьдо лікаря,обстежтесяі разом з нимвизначтеприйнятнийдлявас видтерапії.Безпостановки діагнозу,в загальному порядку,можна дати лишепоради по профілактиці.

1.Здобувайтенеобхіднібактеріїз кисломолочних продуктів, але не тількиз кефіру.Сир, сир,сметана,ряжанка,біойогурти, квас, дріжджовінапої,сквашенийвідваріз сухофруктів- джереланеобхіднихбактерій.

2.Нормакісломолочкуна день – до1л (1кг).Це не означає,щотреба випити1л кефірузалпомабо з'їстиодним махом1кг сиру.Нормазбираєтьсяз усього,з'їденого задень.Щоб легше булозапам'ятати, вивчітьпроступриблизну схему:вденьможна вжити1стаканквасу/відвару,200гсиру зі сметаною,1склянка кефіру,бутерброд з сиром.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти