Домашній ягідний кефір – відмінна альтернатива смузі. Цей простий напій можна готувати з будь-яким варенням. Кращий варіант – малинове, але якщо його немає, можна взяти заморожену малину, додати до неї зварений цукровий сироп (пропорція води і цукру – 1 до 1) і збити в блендері.
Ягідний кефір
Час приготування:
- 1 хвилина
Калорійність:
- 66 ккал на 100 г
Складові:
- Кефір – 200 г
- Малинове варення – 80 г
Спосіб приготування:
- Кладемо малинове варення на дно високого келиха.
- Вливаємо кефір будь-якої жирності і зовсім трохи перемішуємо.
- Прикрашаємо напій цілими ягодами і подаємо.
Як вибрати кефір
- Перше, на що потрібно звернути увагу при покупці кефіру, це строк придатності. Чим він менше, тим більше там життєздатних мікроганізмов, які потрібні для нашого кишківника і травлення.
- Слідкуйте, щоб кількість білка була не менше 3%. Також в залежності від кількості жиру в молоці, жирність кефіру може бути 1%, 2.5%, 3% і 0% – це так званий знежирений кефір.
- Упаковка повинна бути герметично закритою і не роздутою. Якщо це сталося, то значить, в кефірі почалися шкідливі процеси бродіння.
Дивіться відео, чому потрібно пити кефір:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом ягідного смузі на кефірі.