Головна Сьогодні

Рецепт незвичайного чорничного варення з м'ятою на зиму

М'ята надає варенню з чорниці пікантний смак

Чорницю можна заморожувати на зиму, перетирати з цукром, варити з неї компоти і консервувати у власному соку. Ми пропонуємо зробити оригінальне чорничне варення з м'ятою.

При приготуванні цієї заготовки можна варіювати кількість цукру, залежно від того, якою ви її хочете отримати: солодшою або більш кислуватою.

Чорничне варення з м'ятою

Варення з чорниці
Варення з чорниці
Фото: freepik.com

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

  • 214 ккал на 100 г

Складові:

  • Чорниця – 1 кг
  • Цукор – 300-400 г
  • Вода – 1 л
  • М'ята – кілька гілочок

Спосіб приготування:

  1. Ягоди заливаємо водою, засипаємо цукром і ставимо на вогонь.
  2. Даємо закипіти і продовжуємо варити на маленькому вогні протягом 2 годин.
  3. У самому кінці варіння кладемо дрібно посічену м'яту, перемішуємо, розкладаємо по банках і закриваємо.

Корисна порада

Можна також зробити чорничний джем. Для нього чорницю збиваємо з цукром в блендері, при цьому вона пускає сік. Кладемо в каструлю і уварюємо, поки сік не почне випаровуватися, а вся суміш не стане густою – тоді можна закривати.

Дивіться відео, чому варто включити в свій раціон чорницю:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати сирну запіканку з чорницею. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами смачних десертів з чорниці.

Всі подробиці в спецтемі Заготовки на зиму: покрокові рецепти

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти