Чорницю можна заморожувати на зиму, перетирати з цукром, варити з неї компоти і консервувати у власному соку. Ми пропонуємо зробити оригінальне чорничне варення з м'ятою.
При приготуванні цієї заготовки можна варіювати кількість цукру, залежно від того, якою ви її хочете отримати: солодшою або більш кислуватою.
Чорничне варення з м'ятою
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 214 ккал на 100 г
Складові:
- Чорниця – 1 кг
- Цукор – 300-400 г
- Вода – 1 л
- М'ята – кілька гілочок
Спосіб приготування:
- Ягоди заливаємо водою, засипаємо цукром і ставимо на вогонь.
- Даємо закипіти і продовжуємо варити на маленькому вогні протягом 2 годин.
- У самому кінці варіння кладемо дрібно посічену м'яту, перемішуємо, розкладаємо по банках і закриваємо.
Корисна порада
Можна також зробити чорничний джем. Для нього чорницю збиваємо з цукром в блендері, при цьому вона пускає сік. Кладемо в каструлю і уварюємо, поки сік не почне випаровуватися, а вся суміш не стане густою – тоді можна закривати.
Дивіться відео, чому варто включити в свій раціон чорницю:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати сирну запіканку з чорницею. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами смачних десертів з чорниці.