Зазвичай кавунове варення готують з кірок, але з м'якоті воно виходить не менш смачним. Головне, вибрати стиглий і солодкий кавун.
Варення готове, коли пропадає пінка, а сироп стає прозорим. Також на готовність перевірити можна, якщо капнути на блюдце: готове варення не розтікається.
Не зберігайте заготовку довше 1 року – вона втрачає смакові якості і вітаміни.
Варення з кавуна на зиму
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 238 ккал на 100 г
Складові:
- Кавун або диня – 1 кг
- Цукор – 1 кг
- Вода – 1 л
Спосіб приготування:
- Знімаємо шкірку з плодів, кісточки можна не виймати.
- Варимо цукровий сироп, потім кладемо в нього шматочки кавуна або дині. Це досить ніжні продукти, тому легко розварюються.
- Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до самого мінімуму і варимо приблизно 1,5 години.
Корисна порада
У цей варення можна додати м'яту, а також цілі ягоди, наприклад, чорницю, незадовго до закінчення варіння. Можна також зробити і мікс: зварити відразу в цукровому сиропі диню з кавуном.
Дивіться відео, як вибирати кавуни і дині:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити десерти з кавуна, а також ділилися рецептом кавунового зефіру.