Куди поїхати у відпустку

Як правильно худнути

Готуємо джем з абрикос

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Смачні салати на Новий рік Щура: ТОП-5 рецептів

Рецепти святкових салатів з фото

Не знаєте, який салат приготувати на Новий рік 2020 Щура? Цього року особливих обмежень немає. Білий Металевий Щур їсть усе, тому страви повинні бути різноманітними, але не занадто екзотичними. Салати можна готувати з будь-яких овочів, м'яса, сиру і зелені.

Дивіться відео, як прикрасити класичні салати на Новий рік:

Читайте також:

Салат "Щур" на Новий рік

Салат у вигляді Щура на Новий рік
Салат у вигляді Щура на Новий рік / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 50 хвилин

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 150 г
  • Свіжий огірок – 1 шт.
  • Курячі яйця – 5 шт.
  • Майонез – 100 г
  • Сіль за смаком

Для прикраси:

  • Ковбаса
  • Маслини
  • Зелена цибуля

Спосіб приготування:

  1. Яйця відварити. Жовтки і білки окремо натерти на тертці.
  2. Огірок нарізати кубиками. Курячі грудки відварити і подрібнити.
  3. Викласти нарізане куряче філе на блюдо у формі овалу. Посолити, змастити майонезом.
  4. Другий шар – кубики огірків. Їх потрібно буде посолити і покрити сіточкою з майонезу.
  5. Третій шар – жовтки. Посолити їх і змастити майонезом.
  6. Останній шар – білки, з них потрібно зробити "шубку".
  7. З оливок зробити "носик" і "очі". З двох кілець ковбаси сформувати "вушка", "хвостик" вирізати з вареної ковбаси. "Вусики" зробити з пір'їнок зеленої цибулі.

Салат з квасолею, шинкою і сирними чіпсами

Салат з квасолею на Новий рік
Салат з квасолею на Новий рік / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 годину

Інгредієнти:

  • Квасоля червона – 1 склянка
  • Варена ковбаса або шинка – 100 г
  • Печериці – 200 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир твердий для чіпсів

Для домашнього майонезу:

  • Перепелині яйця – 3 шт
  • Рослинна олія – 150 мл
  • Гірчиця – 0,3-0,5 ч. Л.
  • Цукор – 1 ч. Л.
  • Сіль – 0,3-0,5 ч. Л.

Спосіб приготування:

  1. Відварити квасолю по інструкції на упаковці, остудіть.
  2. Печериці розрізати на дві половини, а потім тонкими слайсами. Обсмажити гриби на невеликій кількості олії. До грибів додати нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю. Обсмажити все до золотистого кольору. Остудити.
  3. Шинку нарізати соломкою.
  4. Для приготування майонезу покласти всі інгредієнти в стакан для блендера і збити, піднімаючи насадку вгору-вниз. Як тільки суміш загусне, припиняємо збивати.
  5. На дно склянки покласти квасолю, додати зверху кілька чайних ложок майонезу. Далі шар з шинки – майонез – і гриби з цибулею.

Салат з сирними кульками на Новий рік

Новорічний салат з сирними кульками
Новорічний салат з сирними кульками / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1.5 години

Інгредієнти:

  • 1/2 пучка листя салату
  • 1 болгарський перець
  • 1/2 червоної цибулі
  • Шматочки мандаринів

Для салату:

  • 4 столові ложки майонезу
  • 1 столова ложка соєвого соусу
  • 1 зубчик часнику
  • Сік з половини мандарина
  • Чорний перець – за смаком

Для грінок:

  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 1 чайна ложка соєвого соусу
  • 1 чайна ложка прованських трав
  • 1 зубчик часнику
  • 4-5 скибочок батона

Для сирних кульок:

  • 100 г сирного сиру або бринзи
  • 2 столові ложки зелені (кріп, петрушка, базилік)
  • 1 зубчик часнику

Для курячого філе:

  • 300 г курячого філе
  • 1-2 столові ложі кунжуту
  • 1 столова ложка рослинної олії
  • 2 чайні ложки соєвого соусу
  • Чорний перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе нарізаємо тонкими смужками і прибираємо в миску. Додаємо всі складові маринаду, перемішуємо і залишаємо мінімум на 30 хвилин маринуватися.
  2. З скибочок хліба зріжемо скориночки, нарізаємо кубиками.
  3. У миску наливаємо рослинне масло, соєвий соус, додаємо до них прованські трави і подрібнений часник. Перемішуємо.
  4. Викладаємо в суміш в кубики хліба, перемішуємо, обсмажуємо на сковороді або сушимо в духовці. Смажимо шматочки до тих пір, поки вони не стануть хрусткими.
  5. Сирний сир кладемо в тарілку, додаємо подрібнений часник і кріп, перемішуємо і формуємо кульки (за допомогою двох чайних ложок або мокрими руками).
  6. На сухій сковороді обсмажуємо курячу грудку протягом 4-5 хвилин.
  7. Беремо пекінську капусту, вирізаємо серцевину. Рвемо руками або нарізаємо листочки капусти довільно.
  8. Червоний цибулю і болгарський перець нарізаємо не дуже тонкими півкільцями.
  9. Відправляємо майонез в миску, додаємо соєвий соус, подрібнений часник і сік мандарина, змішуємо.
  10. У салатник викладаємо курку, все овочі, додаємо заправку і перемішуємо.
  11. Присипаємо крутонами і прикрашаємо сирними кульками, очищеними часточками мандарина. Салат можна подавати в прозорих стаканчиках.

Салат з оселедцем на Новий рік від Юлії Висоцької

Салат з оседедцем на Новий рік
Салат з оседедцем на Новий рік / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

Для заправки:

  • Половина лимона
  • 4 ст. л. соняшникової олії
  • 1 щіпка меленого чорного перцю
  • 1 щіпка морської солі

Для салату:

  • 1 великий жирний оселедець
  • 10 перепелиних яєць
  • 1 пучок листового салату
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • 50 г пармезану

Спосіб приготування:

  1. Перепелині яйця зварити круто, залити холодною водою, а потім акуратно очистити від шкаралупи і розрізати навпіл.
  2. Оселедець почистити і нарізати невеликими шматочками.
  3. Салат і зелена цибуля порізати дрібно.
  4. Сир натерти на тертці.
  5. Викласти салат на велику тарілку, зверху розкласти половинки яєць і шматочки оселедця. Посипати зеленою цибулею і натертим сиром.
  6. З половинки лимона вичавити сік.
  7. Приготувати заправку, змішавши соняшникову олію з лимонним соком, сіллю і перцем.
  8. Полити салат заправкою, перемішувати не потрібно.

Салат з грушею, сиром і гранатом

Салат з грушою і сиром
Салат з грушою і сиром / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 75-100 г міксу салатного листя
  • 2 невеликі груші
  • 10 г вершкового масла
  • 1/2 ст.л. дрібного коричневого цукру
  • Жменя зерен граната
  • Козячий сир або фета – 100 г

Для заправки:

  • 1 ст.л. оливкового масла
  • 1 ст.л. малинового оцту
  • 1 ч.л. негострої гірчиці
  • 2 ч.л. рідкого меду
  • Сіль, мелений чорний перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Груші помити, розрізати на чотири частини, видалити серцевину і нарізати тонкими пластами.
  2. У сковороді розтопити вершкове масло, додасть до нього коричневий цукор, перемішати. Викласти в цю суміш скибочки груш і готувати на сильному вогні приблизно по 2 хвилини з кожного боку. Зняти з вогню.
  3. Приготувати заправку. Для цього з'єднати оцет, гірчицю і мед і, продовжуючи перемішувати, по краплині влити оливкове масло. Посолити, поперчити за смаком.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зробити салат з куркою і виноградом . "Сьогодні" також писали, як приготувати салат "Гранатовий браслет" .

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Частіше проявляти емоції
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як швидко охолодити каву
Хакнути
Сольник зірки
MONATIK
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
18 - 25 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Впізнаєш зірку за її модним образом?
Спробувати
Куди піти
Атмосферні тераси Києва для літніх вечорів
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти