Не знаєте, який салат приготувати на Новий рік 2020 Щура? Цього року особливих обмежень немає. Білий Металевий Щур їсть усе, тому страви повинні бути різноманітними, але не занадто екзотичними. Салати можна готувати з будь-яких овочів, м'яса, сиру і зелені.
Дивіться відео, як прикрасити класичні салати на Новий рік:
Салат "Щур" на Новий рік
Час приготування:
- 50 хвилин
Інгредієнти:
- Куряче філе – 150 г
- Свіжий огірок – 1 шт.
- Курячі яйця – 5 шт.
- Майонез – 100 г
- Сіль за смаком
Для прикраси:
- Ковбаса
- Маслини
- Зелена цибуля
Спосіб приготування:
- Яйця відварити. Жовтки і білки окремо натерти на тертці.
- Огірок нарізати кубиками. Курячі грудки відварити і подрібнити.
- Викласти нарізане куряче філе на блюдо у формі овалу. Посолити, змастити майонезом.
- Другий шар – кубики огірків. Їх потрібно буде посолити і покрити сіточкою з майонезу.
- Третій шар – жовтки. Посолити їх і змастити майонезом.
- Останній шар – білки, з них потрібно зробити "шубку".
- З оливок зробити "носик" і "очі". З двох кілець ковбаси сформувати "вушка", "хвостик" вирізати з вареної ковбаси. "Вусики" зробити з пір'їнок зеленої цибулі.
Салат з квасолею, шинкою і сирними чіпсами
Час приготування:
- 1 годину
Інгредієнти:
- Квасоля червона – 1 склянка
- Варена ковбаса або шинка – 100 г
- Печериці – 200 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир твердий для чіпсів
Для домашнього майонезу:
- Перепелині яйця – 3 шт
- Рослинна олія – 150 мл
- Гірчиця – 0,3-0,5 ч. Л.
- Цукор – 1 ч. Л.
- Сіль – 0,3-0,5 ч. Л.
Спосіб приготування:
- Відварити квасолю по інструкції на упаковці, остудіть.
- Печериці розрізати на дві половини, а потім тонкими слайсами. Обсмажити гриби на невеликій кількості олії. До грибів додати нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю. Обсмажити все до золотистого кольору. Остудити.
- Шинку нарізати соломкою.
- Для приготування майонезу покласти всі інгредієнти в стакан для блендера і збити, піднімаючи насадку вгору-вниз. Як тільки суміш загусне, припиняємо збивати.
- На дно склянки покласти квасолю, додати зверху кілька чайних ложок майонезу. Далі шар з шинки – майонез – і гриби з цибулею.
Салат з сирними кульками на Новий рік
Час приготування:
- 1.5 години
Інгредієнти:
- 1/2 пучка листя салату
- 1 болгарський перець
- 1/2 червоної цибулі
- Шматочки мандаринів
Для салату:
- 4 столові ложки майонезу
- 1 столова ложка соєвого соусу
- 1 зубчик часнику
- Сік з половини мандарина
- Чорний перець – за смаком
Для грінок:
- 2 столові ложки оливкової олії
- 1 чайна ложка соєвого соусу
- 1 чайна ложка прованських трав
- 1 зубчик часнику
- 4-5 скибочок батона
Для сирних кульок:
- 100 г сирного сиру або бринзи
- 2 столові ложки зелені (кріп, петрушка, базилік)
- 1 зубчик часнику
Для курячого філе:
- 300 г курячого філе
- 1-2 столові ложі кунжуту
- 1 столова ложка рослинної олії
- 2 чайні ложки соєвого соусу
- Чорний перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Куряче філе нарізаємо тонкими смужками і прибираємо в миску. Додаємо всі складові маринаду, перемішуємо і залишаємо мінімум на 30 хвилин маринуватися.
- З скибочок хліба зріжемо скориночки, нарізаємо кубиками.
- У миску наливаємо рослинне масло, соєвий соус, додаємо до них прованські трави і подрібнений часник. Перемішуємо.
- Викладаємо в суміш в кубики хліба, перемішуємо, обсмажуємо на сковороді або сушимо в духовці. Смажимо шматочки до тих пір, поки вони не стануть хрусткими.
- Сирний сир кладемо в тарілку, додаємо подрібнений часник і кріп, перемішуємо і формуємо кульки (за допомогою двох чайних ложок або мокрими руками).
- На сухій сковороді обсмажуємо курячу грудку протягом 4-5 хвилин.
- Беремо пекінську капусту, вирізаємо серцевину. Рвемо руками або нарізаємо листочки капусти довільно.
- Червоний цибулю і болгарський перець нарізаємо не дуже тонкими півкільцями.
- Відправляємо майонез в миску, додаємо соєвий соус, подрібнений часник і сік мандарина, змішуємо.
- У салатник викладаємо курку, все овочі, додаємо заправку і перемішуємо.
- Присипаємо крутонами і прикрашаємо сирними кульками, очищеними часточками мандарина. Салат можна подавати в прозорих стаканчиках.
Салат з оселедцем на Новий рік від Юлії Висоцької
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
Для заправки:
- Половина лимона
- 4 ст. л. соняшникової олії
- 1 щіпка меленого чорного перцю
- 1 щіпка морської солі
Для салату:
- 1 великий жирний оселедець
- 10 перепелиних яєць
- 1 пучок листового салату
- 1 пучок зеленої цибулі
- 50 г пармезану
Спосіб приготування:
- Перепелині яйця зварити круто, залити холодною водою, а потім акуратно очистити від шкаралупи і розрізати навпіл.
- Оселедець почистити і нарізати невеликими шматочками.
- Салат і зелена цибуля порізати дрібно.
- Сир натерти на тертці.
- Викласти салат на велику тарілку, зверху розкласти половинки яєць і шматочки оселедця. Посипати зеленою цибулею і натертим сиром.
- З половинки лимона вичавити сік.
- Приготувати заправку, змішавши соняшникову олію з лимонним соком, сіллю і перцем.
- Полити салат заправкою, перемішувати не потрібно.
Салат з грушею, сиром і гранатом
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 75-100 г міксу салатного листя
- 2 невеликі груші
- 10 г вершкового масла
- 1/2 ст.л. дрібного коричневого цукру
- Жменя зерен граната
- Козячий сир або фета – 100 г
Для заправки:
- 1 ст.л. оливкового масла
- 1 ст.л. малинового оцту
- 1 ч.л. негострої гірчиці
- 2 ч.л. рідкого меду
- Сіль, мелений чорний перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Груші помити, розрізати на чотири частини, видалити серцевину і нарізати тонкими пластами.
- У сковороді розтопити вершкове масло, додасть до нього коричневий цукор, перемішати. Викласти в цю суміш скибочки груш і готувати на сильному вогні приблизно по 2 хвилини з кожного боку. Зняти з вогню.
- Приготувати заправку. Для цього з'єднати оцет, гірчицю і мед і, продовжуючи перемішувати, по краплині влити оливкове масло. Посолити, поперчити за смаком.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зробити салат з куркою і виноградом . "Сьогодні" також писали, як приготувати салат "Гранатовий браслет" .