Ці пряні гарбузові кекси з начинкою – чудове частування для осені. Ваші діти будуть в захваті, якщо ви приготуєте їх на Хелловін.
Гарбузові капкейки на Хелловін
Інгредієнти:
- 2 склянки цукру
- 3/4 склянки ріпакової олії
- 425 г пюре з гарбуза
- 4 яйця
- 2 склянки борошна
- 2 чайні ложки соди
- 1 чайна ложки солі
- 1 чайна ложка розпушувача для тіста
- 1 чайна ложка меленої кориці
Для начинки:
- 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю
- 1 стакан молока
- 1/2 склянки шортенінга (кондитерського жиру)
- 1/4 склянки м'якого вершкового масла
- 2 склянки цукрової пудри
- 1/2 чайної ложки ванільного екстракту
- гвоздика
Рецепт приготування:
- У великій ємності змішайте цукор, соняшникову олію, гарбуз і яйця.
- З'єднайте борошно, соду, сіль, розпушувач і корицю; частинами додайте до гарбуза і перемішайте до однорідності.
- Заповніть формочки для кексів на 2/3. Випікайте при 175 С протягом 18-22 хвилин. Готовність перевірте зубочисткою.
- Дайте охолонути протягом 10 хвилин, перш ніж вийняти з форми і охолодити остаточно.
- Для начинки з'єднайте крохмаль і молоко в невеликій каструлі до утворення однорідної маси. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Приберіть з вогню, охолодіть до кімнатної температури.
- У великій ємності збийте кондитерський жир, масло і цукрову пудру до легкої однорідної повітряної консистенції. Додайте ваніль за бажанням. Частинами додайте суміш з крохмалем, приготовлену раніше, збиваючи до однорідної консистенції.
- За допомогою гострого ножа виріжте коло діаметром і глибиною 2,5 см в верхній частині кексу. Обережно вийміть верхівки, застроміть в них по бутону гвоздики і відкладіть.
- Покладіть начинку до отворів за допомогою ложки або кондитерського мішка, обережно накрийте верхівкою.
Порада: щоб приготувати гарбузове пюре, запечіть гарбуз або приготуйте його на пару, а потім збийте блендером.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, навіщо на Хелловін вбираються в карнавальні костюми. Сайт "Сегодня" також ділився рецептами святкових страв на Хелловін.
Дивіться відео, як в Європі і Америці відзначають Хелловін: