I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Сирна паска: три рецепти на будь-який смак

Кращі рецепти пасок на Великдень-2020

Сирні паски виходять найніжнішими і смачними. Вся справа в тому, що сир довго не дає готовій випічці черствіти.

Причому паски з сиром бувають як дріжджовими, так і бездріжджовими. Останні вимагають набагато менше часу на приготування.

Реклама

Соковита сирна паска

Паска на Великдень
Паска на Великдень

Інгредієнти:

  • Вершкове масло – 50 г
  • Цукор – 2/3 склянки
  • Сіль – 2/3 ч. Л.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Борошно – 2 склянки
  • Молоко – 1/4 склянки
  • Дріжджі сухі – 8 г
  • Цукор ванільний – 10 г
  • Ізюм – 1/2 склянки
  • Цукати – 1 склянка
  • Сир 18% – 250 г

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Приготувати опару. Молоко підігріти до температури приблизно 37-40 ºC.
  2. Розчинити в молоці 1 ч.л. цукру, дріжджі, додати 1 ст.л. борошна, перемішати. Накрити миску харчовою плівкою і поставити в тепле місце на приблизно 15 хвилин (дріжджі повинні піднятися пухирчастою "шапочкою"). Можна використовувати живі дріжджі – тоді їх знадобиться 20 г.
  3. Приготувати тісто. У чашу стаціонарного міксера покласти 2 яйця, 1 жовток (від третього яйця) і цукор і насадкою "вінчик" добре збивати хвилини 3-4. Повинна вийти біла пухнаста маса. Білок можна буде потім використати для приготування білкової глазурі.
  4. У яєчну суміш через сито перетерти сир, влити розтоплене вершкове масло, додати сіль і ванільний цукор.
  5. Змінити насадку на "весло" і змішати масу до однорідності. Важливо дуже добре перемішувати інгредієнти. Якщо у вас немає міксера, тісто можна мішати дерев'яною ложкою.
  6. Додати в тісто опару і знову добре перемішати. Просіяти в суміш борошно і додати цукати, знову все добре перемішати. Має вийти липке, не дуже густе, але і не рідке тісто.
  7. Підготувати форми для пасок і наповнити їх тістом на 1/2 висоти. Накрити зверху плівкою і поставити в тепле місце. Тісто має збільшитися в обсязі щонайменше в 2 рази. Може піти на це від 1,5 до 3 годин – залежить від дріжджів і від умов вистоювання.
  8. Духовку попередньо нагріти до 200 ºC. Поставити форми з пасками в духовку на 10 хвилин. Потім температуру знизити до 180 ºC і випікати ще 30-60 хвилин. Час випічки залежить від розміру форми. Через 30 хвилин почати перевіряти паски на готовність дерев'яною шпажкою. Якщо лучинка виходить з паски суха – вона готова.

Дивіться відео, як пофарбувати яйця на Великдень:

Реклама

Сирна паска з цукатами

Сирна паска
Сирна паска

Інгредієнти:

Для опари:

  • 50 мл молока
  • 1 ст.л. борошна
  • 25 г свіжих дріжджів
  • 1 ч.л. цукру

Для тіста:

  • 250 г сиру
  • 50 г вершкового масла
  • 150 г цукру
  • 2/3 ч.л. солі
  • 2 яйця
  • 1 жовток
  • 280 г борошна
  • 100 г цукатів
  • 10 гр ванільного цукру

Спосіб приготування:

  1. Для опари в теплому молоці розчинити цукор, борошно і дріжджі.
  2. Залишити в теплі приблизно на 15 хвилин, поки на поверхні молока не з'явиться пінка.
  3. Збити яйця, жовток і цукор, звичайний і ванільний, в пухку масу.
  4. Сир пробити занурювальним блендером з розтопленим вершковим маслом.
  5. Збити яєчну масу з сирною, додати опару, перемішати.
  6. Додати просіяне борошно і сіль, ще раз перемішати.
  7. Додати цукати, добре перемішати і залишити в глибокій мисці на 2 години.
  8. Розкласти тісто в форми, заповнивши їх на половину, і залишити в теплому місці приблизно на 2 години. Тісто має збільшитися приблизно вдвічі.
  9. Випікати в розігрітій до 180 °С духовці 45-50 хвилин.

Рецепт паски без дріжджів із сиру

Паска може бути бездріжджовою
Паска може бути бездріжджовою

Інгредієнти:

  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 300 г
  • Масло вершкове – 150 г
  • Сир – 250 г
  • Ванілін
  • Сода – 1/2 ч. Л
  • Оцет (щоб погасити соду)
  • Борошно – 1 1/2 склянки
  • Ізюм
  • Сушена журавлина і вишня

Спосіб приготування:

  1. Яйця збити міксером. Вони повинні збільшитися в обсязі і стати світліше.
  2. Додати цукор, ванілін і продовжувати збивати. Маса повинна стати щільнішою.
  3. Масло вершкове розтопити в мікрохвильовці, дати охолонути.
  4. Збиваючи, влити олію до яєчної суміші.
  5. Додати сир і добре перемішати.
  6. Додати приблизно 1/2 склянки борошна, перемішати.
  7. Соду погасити оцтом і додати в тісто, перемішати.
  8. Всипати борошно, перемішати. В кінці додати сушені журавлину, родзинки і вишню.
  9. Дві форми для кексу з отвором в центрі змастити маслом і викласти тісто, дати постояти 5 хвилин.
  10. Розігріти духовку до 200 °С. Поставити в духовку сирні паски. Зменшити нагрів до 170 °С і випікати близько 40 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.
  11. Прикрасити готову випічку цукровою пудрою або глазур'ю.

Нагадаємо, раніше Сьогодні.Lifestyle писали, як зберегти паски м'якими і смачними. Крім цього, ми ділилися рецептами глазурі для пасок.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти