Так склалося, що головні поминальні дні в Україні – це перша неділя після Великодня та Радониці, вона третього травня.
Існує і традиційна їжа, яку потрібно приготувати цього дня, серед іншого – паски. Хтось любить скромні прикраси, а хтось вибирає несподівану та оригінальну глазур.
Нижче зібрані найзручніші та найлегші в приготуванні рецепти, перевірені редакцією.
Ванільна глазур для паски
Інгредієнти:
- 1 склянка цукрової пудри;
- 3 ст. л теплої води;
- 1 ч. л. ванільного екстракту.
Як приготувати:
- Просіяти в сотейник цукрову пудру, додати воду і ванільний екстракт. Нагріти суміш, помішуючи лопаткою, до 40 градусів.
- Якщо глазур вийде дуже густою, додати води, а якщо рідкою – ще трохи цукрової пудри.
Тут знайдете рецепт паски для лінивих, для неї не потрібні дріжжі.
Шоколадна глазур для паски з какао
Інгредієнти:
- 2 ст. л. какао-порошку;
- 3 ст. л. цукру;
- 2-3 ст. л. молока;
- 50 г вершкового масла.
Як приготувати:
- Змішати вінчиком в сотейнику какао, цукор і молоко. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити, доки цукор не розчиниться.
- Наприкінці додати вершкове масло та перемішати. Остудити глазур до кімнатної температури.
Ця паска готується в мультиварці, до неї додаются сир і шоколад.
Глазур для паски, що не обсипається
Інгредієнти:
- 1 склянка дрібного цукру;
- 1 ч. л. желатину;
- кілька крапель лимонного соку;
- ванілін;
- 6 ст. л. ложок води.
Як приготувати:
- Залити 1 чайну ложку швидкорозчинного желатину 2 ст. л. води і залишити набухати на 5-10 хвилин.
- Змішати цукор, ванілін і воду, що залишилася. Поставити на повільний вогонь і варити, помішуючи, до розчинення цукру.
- Додати в цукровий сироп (він не має бути киплячим) набряклий желатин, перемішати і збити міксером, доки маса не побіліє і не стане пишною. Додати лимонний сік за бажанням.
- Дати глазурі трохи остигнути. Вказаною кількістю глазурі можна прикрасити 3-4 великих паски.
І ще три рецепти глазурі – шоколадної, білкової та як зефір – знайдете в цьому матеріялі.