Головна Сьогодні

Як приготувати глазур для паски: 5 трендових рецептів

Великодню випічку можна прикрасити меренгою, шоколадом або апельсинової глазур'ю

Паска – головна страва на великодньому столі. Зазвичай її печуть з дріжджового тіста і покривають глазур'ю. При цьому зовсім необов'язково, щоб вона була білковою і щедро прикрашена різнобарвною кондитерської посипкою. Нижче знайдете 5 трендових рецептів глазурі для паски. Якщо у вас є рецепт паски, то ви можете не тільки поділитися з ним з усією країною, а й виграти призи.

Меренга

Фото: instagram.com/olga.vesna/

Інгредієнти

  • Білок – 1 шт.
  • Цукор – 100 г
  • Вода – 30 г

Спосіб приготування

  1. У сотейнику змішати цукор і воду. Щойно сироп закипить включити міксер і починати збивати білок до білої піни.
  2. Сироп варити після закипання 3 хвилини і після перевіряти нитку, вона має не перериватися.
  3. Тонкою цівкою влити сироп в білки і збити на максимальній швидкості до в'язкої маси.
  4. Силіконовою лопаткою нанести меренгу, прикрасити пісочною або медовою крихтою, горіхами.

Ванільна глазур для паски

Глазур для пасок
Глазур для пасок
Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • 1 склянка цукрової пудри
  • 3 ст. л теплої води
  • 1 ч. л. ванільного екстракту

Спосіб приготування:

  1. Просіяти в сотейник цукрову пудру, додати воду і ванільний екстракт. Нагріти суміш, помішуючи лопаткою, до 40 градусів.
  2. Якщо глазур вийде дуже густою, додати води, а якщо рідкою – ще трохи цукрової пудри.

Шоколадна глазур для паски з какао

depositphotos_39047763_m

Фото: depositphotos.com

Інгредієнти

  • 2 ст. л. какао-порошку
  • 3 ст. л. цукру
  • 2-3 ст. л. молока
  • 50 г вершкового масла

Спосіб приготування

  1. Змішати вінчиком в сотейнику какао, цукор і молоко. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити, доки цукор не розчиниться.
  2. Наприкінці додати вершкове масло і перемішати. Остудити глазур до кімнатної температури.

Глазур для паски, яка не обсипається

желатинова глазур
желатинова глазур
Фото: Depositphotos

Інгредієнти

  • 1 склянка дрібного цукру
  • 1 ч. л. желатину
  • кілька крапель лимонного соку
  • ванілін
  • 6 ст. л. ложок води

Спосіб приготування

  1. Залити 1 чайну ложку швидкорозчинного желатину 2 ст. л. води і залишити набухати на 5-10 хвилин.
  2. Змішати цукор, ванілін і воду, що залишилася. Поставити на повільний вогонь і варити, помішуючи, до розчинення цукру.
  3. Додати в цукровий сироп (він не має бути киплячим) набряклий желатин, перемішати і збити міксером, поки маса не побіліє і не стане пишною. Додати лимонний сік за бажанням.
  4. Дати глазурі трохи остигнути. Вказаною кількістю глазурі можна покрити 3-4 великих паски.

Апельсинова глазур

depositphotos_68586219_m

Фото: depositphotos.com

Інгредієнти

  • 150 г цукрової пудри
  • 1 апельсин

Спосіб приготування

  1. У миску просіяти цукрову пудру. На дрібній тертці натерти цедру апельсина, в невелику миску вичавити сік.
  2. В цукрову пудру додати приблизно 2 столові ложки апельсинового соку і перемішати до стану пасти. За необхідності додати ще трохи соку для потрібної вам консистенції.
  3. Можна відразу додати трохи цедри в глазур, а можна спочатку полити глазур'ю паску і лише потім посипати зверху цедрою.

Тут знайдете 3 рецепти сирної паски.

Всі подробиці в спецтемі Великдень-2021

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти