Літо – пора свіжих соковитих фруктів і ягід. Зберегти частинку літнього настрою можна, приготувавши незвичайне варення з аґрусу, апельсинів і волоських горіхів. Воно приємно здивує вас своїм яскравим смаком.
Варення з аґрусу з волоським горіхом і апельсином
![Варення з агрусу – справа непроста, як і спілкування з Скорпіонами Варення з агрусу – справа непроста, як і спілкування з Скорпіонами](https://cdn.segodnya.ua/i/original/media/image/5f3/e41/488/5f3e414886001.jpg.webp)
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 259 ккал на 100 г
Складові:
- 500 г аґрусу
- 1 апельсин
- 200 г волоського горіха
- 500 г цукру
Спосіб приготування:
- Апельсин ретельно помити і зняти цедру за допомогою терки.
- М'якоть розрізати на шматочки. Кісточки видалити.
- Подрібнити волоські горіхи.
- Пропустити через м'ясорубку апельсин (з цедрою), промитий аґрус і горіхи.
- Перелити суміш у каструльку, додати цукор і варити до загустіння.
- Розлити по підготовлених баночках і закатати.
Корисна порада
Волоські горіхи не повинні бути гіркими, інакше смак варення погіршиться.
Дивіться відео, як приготувати варення з екзотичних продуктів:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зварити варення з баклажанів, а також ділилися рецептом грушевого джему з лимоном.