I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Варення з баклажанів: рецепт незвичайної заготовки на зиму

З баклажанів можна приготувати не тільки овочеву ікру, а й варення

Шукаєте рецепт незвичайної заготовки з баклажанів на зиму? Тоді приготуйте варення за нашим рецептом. Воно приємно здивує вас своїм смаком. За бажанням у варення можна додати лимонний сік, а також спеції: корицю, аніс, бадьян.

Варення з баклажанів

Реклама

Варення з баклажанів
Варення з баклажанів

Час приготування:

  • 3-4 години

Калорійність:

Реклама
  • 190 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 кг баклажанів
  • 1 кг цукру
  • 1 л води

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Зробити поздовжні надрізи на цілих баклажанах і опуститіть на 20-30 секунд в киплячу підсолену воду, щоб забрати гіркоту. Нарізати на шматочки.
  2. Покласти в каструлю, додати цукор і залити водою, її потрібно стільки, щоб вона покрила продукти.
  3. Варити на невеликому вогні, стежити, щоб баклажан вбирав воду і ставав м'яким. В процесі доливати воду. Займе це близько 3 годин.
  4. У підсумку шкірка повинна стати м'якою, легко проколюватися, тоді можна знімати з вогню і закочувати.

На замітку

Є ще один варіант приготування: змішати 1 л води і 1 кг цукру, зварити цукровий сироп, в нього кинути шматочки баклажана і проварити до потрібного м'якого стану.

Дивіться відео, як зробити варення з кабачків:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати ікру з баклажанів на зиму, а також ділилися рецептом рулетиків з баклажанів з горіховою начинкою.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти