Шукаєте рецепт незвичайної заготовки з баклажанів на зиму? Тоді приготуйте варення за нашим рецептом. Воно приємно здивує вас своїм смаком. За бажанням у варення можна додати лимонний сік, а також спеції: корицю, аніс, бадьян.
Варення з баклажанів
Час приготування:
- 3-4 години
Калорійність:
- 190 ккал на 100 г
Складові:
- 1 кг баклажанів
- 1 кг цукру
- 1 л води
Спосіб приготування:
- Зробити поздовжні надрізи на цілих баклажанах і опуститіть на 20-30 секунд в киплячу підсолену воду, щоб забрати гіркоту. Нарізати на шматочки.
- Покласти в каструлю, додати цукор і залити водою, її потрібно стільки, щоб вона покрила продукти.
- Варити на невеликому вогні, стежити, щоб баклажан вбирав воду і ставав м'яким. В процесі доливати воду. Займе це близько 3 годин.
- У підсумку шкірка повинна стати м'якою, легко проколюватися, тоді можна знімати з вогню і закочувати.
На замітку
Є ще один варіант приготування: змішати 1 л води і 1 кг цукру, зварити цукровий сироп, в нього кинути шматочки баклажана і проварити до потрібного м'якого стану.
Дивіться відео, як зробити варення з кабачків:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати ікру з баклажанів на зиму, а також ділилися рецептом рулетиків з баклажанів з горіховою начинкою.