Варення з агрусу – відмінна заготовка на зиму. А з агрусу і яблук можна отримати ароматний і смачний джем. Для його приготування можна взяти ягоди будь-якого кольору. Яблука вибирайте м'яких сортів, наприклад, білий налив – вони будуть краще розварюватися.
Джем з агрусу і яблук
Час приготування:
- 3-4 години
Калорійність:
- 229 ккал на 100 г
Складові:
- Яблука – 1 кг
- Цукор – 1 кг
- Вода – 0,5 л
- Агрус – 1 кг
- Лимонний сік – 3-5 г
Спосіб приготування:
- Яблука очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо часточками, засипаємо цукром, заливаємо водою.
- Ставимо на вогонь, даємо закипіти і залишаємо на повільному вогні протягом 2-3 годин (залежить від того, наскільки м'які яблука).
- В середині процесу варіння яблука повинні стати дуже м'якими, але не розваритися в кашу. Тоді ми знімаємо їх з вогню, даємо охолонути до кімнатної температури.
- Знову ставимо на вогонь, додаємо агрус і лимонний сік. Агрус на себе візьме цукор, тому можна спробувати майбутній джем в процесі варіння, якщо він здається вам кислуватим – додайте ще 200 г цукру. Даємо закипіти і тримаємо ще 30 хвилин на повільному вогні.
- Знімаємо після цього з вогню і закриваємо в банки.
Корисна порада
Якщо ви любите прянощі, то в кінці варіння можна додати трохи кориці і гвоздики і перемішати акуратно дерев'яною лопаткою.
Дивіться відео, як приготувати варення з екзотичних продуктів:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зварити густий полуничний джем на зиму, а також ділилися рецептом грушевого джему з лимоном.