I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

3 простих рецепти для найніжнішої баклажанної ікри

Головний секрет такої заготівлі полягає в тому, що баклажани потрібно попередньо запекти і очистити від шкірки. І звісно, всі овочі та зелень для баклажанної ікри мають бути стиглими і смачними
Ікра з баклажанів на зиму
Ікра з баклажанів на зиму

Готується швидко з доступних овочів, смачна як гарнір до м'яса і коли просто їси її з хлібом, дуже доречна взимку. Баклажанна ікра – одна з найважливіших літніх заготівель. Беріть хороші стиглі баклажани, помідори і свіжу зелень. Нагадаємо, що ділилися рецептами ікри з кабачків, тепер – 3 простих рецепти для баклажанної. Як чудово провести це літо і ще з користю, дізнаєтеся з нашого календаря лайфхаків.

Ікра з баклажанів на зиму

Ікра з синеньких
Ікра з синеньких

Реклама

Складові:

  • 1 кг баклажанів
  • 500 г солодкого червоного перцю
  • 1 гострий перець
  • 300 г цибулі
  • 100 мл соняшникової олії
  • 0,5 склянки томатної пасти
  • 3-4 зубчики часнику
  • 30 г петрушки
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Помити всі овочі. Очистити солодкий перець, видалити насіння і крупно нарізати м'якоть.
  2. Очищену цибулю розрізати на шматочки.
  3. Поставити на вогонь суху сковороду без олії. Готувати баклажани, доки шкірка не почорніє, а сам овоч не стане м'яким.
  4. Запечені баклажани залишити на 5 хвилин, потім зняти з них шкірку і зрізати плодоніжки.
  5. Цибулю пропустити через м'ясорубку або подрібнити в кухонному комбайні.
  6. Потім окремо подрібнити перець і печені баклажани.
  7. Цибулю обсмажити в олії, додати перець, тушкувати 10 хвилин.
  8. Потім додати баклажани і готувати, періодично помішуючи, щоб суміш не пригоріла, близько 20 хвилин на маленькому вогні.
  9. Додати томатну пасту, тушкувати ще 10 хвилин. За 5 хвилин до готовності додати зелень, сіль, подрібнений часник і добре перемішати. Повинна вийти густа суміш, яку потрібно остудити і зберігати в холодильнику. За бажанням баклажанну ікру можна подрібнити блендером.
  10. Щоб заготовити ікру з баклажанів на зиму, її слід перекласти в стерильні банки, накрити прокип'яченими кришками і стерилізувати: 0,5 л банки – 30 хвилин, 1 л – 60 хвилин.

Проста ікра з баклажанів з помідорами

Баклажанна ікра з помідорами
Баклажанна ікра з помідорами

Реклама

Складові:

  • 3-4 середніх баклажани
  • 3-4 середніх м'ясистих помідори
  • 1 червона солодка цибулина
  • 1 головка часнику
  • 3-4 ст. л. ароматної соняшникової олії
  • 1/2 пучка петрушки
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Баклажани помити і запекти на мангалі, за допомогою газового пальника або в духовці. Овочі потрібно періодично перевертати, щоб вони обсмажилися з усіх боків. Готувати, доки шкірка не обвуглиться і не лопне.
  2. Потім очистити баклажани від шкірки і дрібно порубати.
  3. Помідори розрізати навпіл і натерти на тертці, шкірку викинути.
  4. Цибулину почистити і нарізати якомога дрібніше.
  5. Очищений часник подрібнити, а петрушку дрібно порубати.
  6. Змішати подрібнені баклажани з іншими інгредієнтами. Посолити, поперчити, додати олію.
  7. Поставити баклажанну ікру в холодильник на 2 години. Подавати з чорним хлібом.

Баклажанна ікра в духовці з болгарським перцем

Ікра з перцем
Ікра з перцем

Реклама

Складові:

  • 3 кг баклажанів
  • 1,5 кг болгарського перцю
  • 300 г ріпчастої цибулі
  • 1,5 кг помідорів
  • 6 зубчиків часнику
  • 100 мл олії
  • Сіль, перець – за смаком
  • Кріп, петрушка – невеликий пучок

Спосіб приготування:

  1. Усі овочі добре промити і обсушити.
  2. Баклажани розрізати уздовж на 2 частини, викласти на деко і змастити зрізи олією. Запікати в розігрітій до 220 градусів духовці 25 хвилин. Коли баклажани будуть готові, зняти з них шкірку.
  3. Цибулю очистити і дрібно нарізати.
  4. З перцю видалити насінну коробку і нарізати його маленькими кубиками.
  5. Помідори подрібнити в блендері (можна попередньо зняти шкірку).
  6. У глибокій жароміцній формі розігріти невелику кількість олії і обсмажити цибулю до золотистого кольору. Додати перець і обсмажувати, помішуючи, 5 хвилин.
  7. До цибулі і перцю додати помідори, перемішати і готувати на слабкому вогні ще 10 хвилин. Додати м'якоть баклажанів, перемішати і тушкувати, періодично помішуючи, доти, доки вся зайва рідина з ікри не втече (близько 20 хвилин).
  8. Часник очистити і дрібно порубати разом із зеленню.
  9. До баклажанів додати часник, зелень, сіль, перець. Усе перемішати і тушкувати ще 5 хвилин.
  10. Перед подачею остудити.

Як замаринувати огірки експрес-методом і приготувати салат з них – дивіться у відео.

Тут дізнаєтеся рецепт ікри з баклажанів по-одеськи від Сави Лібкіна.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти