Сезон щавлю досить короткий. Але якщо ви звикли варити зелений борщ на обід, приготуйте його зі шпинатом. Щоб отримати звичну кислинку, в страву можна додати трохи свіжого лимонного соку.
Зелений борщ зі шпинатом
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 58 ккал на 100 г
Складові:
- 1-1,5 л води
- 1 велика морква
- 2 цибулини
- 2 картоплини
- 1 лавровий лист
- 1 пучок шпинату
- 1 пучок петрушки
- 1 пучок зеленої цибулі
- 2 ст. л. олії
- 2 курячих яйця
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Відваріть яйця протягом 8 хвилин. Остудіть і почистіть.
- Одну цибулину і половину великої моркви почистіть. Моркву довільно наріжте, цибулю залиште цілою.
- Перекладіть овочі в каструлю, залийте водою, додайте лавровий лист і кілька пучок солі.
- Доведіть суп до кипіння і варіть 20 хвилин. Потім видаліть шумівкою овочі та лавровий лист.
- Моркву і цибулю, що залишилися, наріжте невеликими кубиками. Такими ж шматочками наріжте очищену картоплю.
- Цибулю і моркву обсмажте на олії до м'якості.
- Зелень промийте і тонко наріжте.
- Додайте всі овочі і зелень в каструлю з бульйоном і доведіть до кипіння. Варіть протягом 10-15 хвилин, поки картопля не буде готова.
Як подавати зелений борщ
Покладіть в кожну тарілку половинку вареного яйця. Подавайте зелений борщ разом з хлібом і сметаною.
Дивіться відео, як приготувати сирний суп з овочами:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зварити борщ з чорносливом . Крім цього, Сьогодні.Lifetyle розповідали, як приготувати суп із зеленого горошку .