Качка, запечена з апельсинами, – класичний рецепт, який протягом століть існує в кухнях різних країн світу. Готову птицю не можна розрізати відразу: вона повинна трохи постояти і насититися соками.
Запечена качка в духовці
Інгредієнти:
- тушка качки вагою 2-2.5 кг
- 1 стакан сушених яблук
- 1 стакан чорносливу без кісточок
- 6 лимонів
- 6 апельсинів
- 1 ст. л. крупної солі
- щіпка мускатного горіха
- 8 горошин чорного перцю
- 2 горошини запашного перцю
Рецепт приготування:
1. Чорнослив помити і залити теплою водою на півгодини. Обсушити.
2. Яблука залити окропом на 30 хвилин, після чого злити рідину і перемішати з чорносливом.
3. Лимони і апельсини помити, вичавити сік.
4. Залити промиту тушку качки цитрусовим соком на півгодини, обсушити.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
5. Подрібнити в ступці чорний і запашний перець, перемішати з сіллю і мускатним горіхом. Натерти тушку всередині і зовні.
6. Начинити черевце качки сухофруктами і зашити кулінарною ниткою.
7. Викласти птицю на глибоке деко спинкою вгору, влити півсклянки води.
8. Відправити до розігрітої до 180 °С духовки на 2 години. Через 45 хвилин качку перевернути і полити соком, що виділився. Запікати ще 45 хвилин і знову перевернути. Готувати ще 20 хвилин. Проколоти ніжку дерев'яною шпажкою: якщо виділяється прозорий сік, качка готова.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом тропічного торта до 8 березня. Ми також писали, як приготувати смачні салати до весняного свята.
Дивіться відео, як приготувати вишуканий салат від Олексія Суханова: