Цей літній салат з персиками – ідеальне поєднання солодких фруктів, витриманої і насиченої в'яленої шинки, а також ніжного сиру моцарела. Його оцінять навіть найвибагливіші гурмани.
Якщо є можливість, шматочки персиків можна запекти на грилі і полити медом.
Салат з персиків, хамона і моцарели
Час приготування:
- 10 хвилин
Калорійність:
- 169 ккал на 100 г
Складові:
- 50 г руколи
- 2 солодких персика
- 6-8 шматочків іспанського хамона
- 250 г моцарели або бурати
- Сік з 1/2 лимона
- Бальзамічний крем
- Оливкова олія
- Сіль і перець
Спосіб приготування:
- Руколу помийте і обсушіть.
- Персики помийте і розріжте на 8 частин.
- Моцарелу наріжте скибочками. Якщо використовуєте бурату, розкришіть.
- Перемішайте персики з лимоном, оливковою олією, сіллю і перцем.
- Викладіть руколу на чотири тарілки. Зверху викладіть хамон, персики і сир. Збризніть бальзамічним оцтом.
Корисна порада
Замість руколи можна взяти салатний мікс, а хамон замінити пармскою шинкою.
Дивіться відео, як приготувати салат "Цезар" на грилі:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати фаршировану свинину з персиками, а також ділилися рецептом качиної грудки з персиковою сальсою.