Приготувати печінковий торт нескладно, і набагато швидше, ніж солодку випічку. Печінковий торт за класичним рецептом передбачає використання яловичої печінки, хоча багатьом подобається і свиняча. Щоб домогтися більшої м'якості і прибрати специфічного запаху, готують такий печінковий торт з молоком, попередньо замочивши в ньому субпродукт.
Дивіться відео, як приготувати смачний гарнір з гречки:
Але найніжнішим вийде печінковий торт з курячої печінки. Саме з неї варто випікати коржі, при цьому її навіть не буде потрібно купати в молоці. Пропонуємо вам спробувати печінковий торт з грибами, морквою, цибулею і курячою печінкою.
Інгредієнти:
- 600 г печінки
- 4 яйця
- 500 мл молока
- 200 г борошна
- 70 г картопляного крохмалю
- сіль, мелений перець
- 4 ст. л. рослинної олії
- 200 мл майонезу або за смаком
- 5 шт. цибулі
- 4 шт. моркви
- 300 г печериць
- зелена цибуля
Як зробити печінковий торт – покроковий рецепт:
1. Промиту печінку очистити від плівки і прожилок. Нарізати великими шматками і один-два рази пропустити через м'ясорубку. Приправити сіллю і перцем, влити 1-2 столові ложки рослинної олії.
2. В окремій мисці змішати яйця і молоко, додати до печінки. Всипати борошно і крохмаль, розмішати. Має вийти тісто, як на оладки.
3. Розігріти змащену олією млинцеву сковороду на середньому вогні. Наливаючи тісто ополоником, посмажити печінкові коржі. Перекласти їх на тарілку.
4. Цибулю і моркву почистити і дрібно нарізати. Гриби помити і подрібнити. Окремо обсмажити овочі та гриби, приправити сіллю і перцем.
5. Зібрати печінковий торт. Для цього потрібно змастити коржі майонезом і по черзі прошарувати їх цибулею, морквою і грибами. Боки торта теж можна змастити майонезом.
6. Поставити торт до холодильника, щоб він просочився. Перед подачею прикрасити зеленою цибулею.
Смачного!
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати фірмовий печінковий торт і печінку з яблуками в духовці, а також безліч інших рецептів з печінки.
Читайте також: