Креветки – завжди свято. У всякому разі, для тих, хто обожнює морепродукти. З ними смакують легкі та корисні салати, їх смачно відварити і з'їсти в чистому вигляді. Але для того, щоб креветки вийшли вдалими, треба правильно їх приготувати. Дізнаймося, як це правильно зробити, щоби приготувати найкращі креветки вдома.
Основні правила варіння креветок
- На 500 г креветок знадобиться 2 л води
- Обов'язкові спеції – лаврове листя, чорний перець горошком, духмяний перець, гвоздика, кріп, петрушка, сіль
- Класти сирі креветки треба в окріп зі спеціями
Скільки варити креветки – усе залежить від їхнього розміру


- Маленькі креветки: свіжі – 30 секунд, заморожені – 1 хвилину;
- Середні креветки: свіжі – 1 хвилину, заморожені – 1 хвилину 30 секунд;
- Великі креветки: свіжі – 2 хвилин, заморожені – 3 хвилини;
- Королівські креветки: свіжі – 3 хвилини, заморожені – 4 хвилини;
- Тигрові креветки: свіжі – 4 хвилини, заморожені – 5 хвилин.
Час приготування креветок у панцирі і без – однаковий. Коли вони зваряться, злийте рідину та обдайте холодною водою, щоб зупинити процес приготування.
Як перевірити готовність креветок
Якщо креветки набули форми літери "С" – це означає, що вони готові. Якщо згорнулися в "О" – переварені та будуть "гумовими".
Рецепт варених креветок

Інгредієнти:
- 450 г креветок, сирих або заморожених, будь-якого розміру
- 1 чайна ложка солі, за бажанням
Для подачі:
- 1 лимон, нарізаний шматочками
- 1 чашка коктейльного соусу
Спосіб приготування:
- Заповніть середню каструлю холодною водою наполовину. Помістіть на середній вогонь.
- Щойно вода закипить, додайте креветки і варіть до готовності, дотримуючись графіка часу приготування.
- Злийте рідину та обдайте крижаною водою.
- Використовуйте, як зазначено у вашому рецепті, або подавайте зі скибочками лимона й коктейльним соусом.
Тут зібрано рецепти оригінальних салатів із сьомгою.