Картопля дюшес, або картопля "Герцогиня" – найвишуканіше, що може бути з картоплею, а саме – картопляним пюре. Це не просто вишукане пюре рівня ресторану, це неймовірна подача цієї страви. Вочевидь, що досягти такої форми можна за допомогою кондитерського мішка. Усе інше – справа техніки. Дізнаємося, що це за страва і як її приготувати.
Красива історія з аристократичним корінням
Такий спосіб приготування пюре прийшов до нас з Франції. Існує легенда, що картопляні "безе" вперше приготовлені для британської герцогині, яка відвідала Париж. Ім'я герцогині й дата події невідомі. Правильна картопля "Герцогині" має щільну корочку, а всередині вона ніжна, м'яка, вершкова. Класичний рецепт не вимагає приправ, але для кращого смаку все ж треба додати трохи твердого сиру, мускатного горіха, перцю.
Картопля дюшес – рецепт
Інгредієнти
- Картопля – 1 кг
- Пармезан – 80 г
- Масло вершкове – 100 г
- Яйця – 3 жовтки
- Вершки – 100 г
- Мускатний горіх – щіпка
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування
- Зварити картоплю в несолоній воді. Всю воду злити.
- Картоплю пом'яти, щоб не залишалося грудочок, можна протерти через сито.
- Змішати картоплю із жовтками, маслом, вершками і тертим сиром, посолити, поперчити і присипати мускатним горіхом, перемішати.
- Викласти картопляне пюре в кондитерський мішок, відсадити на деко, змащене олією.
- Поставити в духовку на режим "гриль" на 10-15 хвилин.
Тут знайдете 7 рецептів картопляних зраз.
Читайте також:
- 3 важливих правила для ароматної молодої картоплі з кропом і маслом
- З чим треба їсти картоплю, щоб вона не нашкодила фігурі – розбираємося з дієтологом
- Найсмачніші картопляні зрази з грибами – рецепт
- Картопляний рулет із овочами всього за півгодини – рецепт від Григорія Германа
- Коротка історія картоплі: як "чортове яблуко" перетворилося на вишуканий гратен