Від 500 гривень – стільки коштує справжнє шампанське, яке виробляють у Франції в провінції Шампань. Звичний для нас напій називають ігристим вином. Пляшка такого коштує від 70 гривень. Все, що дешевше, може бути підробкою.
Червоне, рожеве або біле – залежить від сорту винограду. Чим сухіше, тим менше цукру додали до напою. Форма пляшки і матеріал, з якого зроблена пробка, на смак і якість не впливають. В середньому, якісне українське шампанське коштує від 100 до 200 гривень. Наповнювати келих слід до половини, щоб охолоджене ігристе не встигло нагрітися в руках.
А щоб напій швидко не "дав в голову", дієтологи рекомендують закушувати його м'ясом, рибою, твердими сирами і овочами. Солодощі та випічка – табу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Безпечна доза шампанського – не більше двох келихів за новорічну ніч, інакше можна заробити гастрит, синдром подразненого кишечника і навіть виразку, застерігає дієтолог Олександр Кущ.
Залишки шампанського в пляшці збереже звичайна металева чайна ложка. Її за ніжку слід просунути в шийку і поставити ємність в холодильник. Так ви збережете і смак, і грайливі бульбашки.
Нагадаємо, раніше ми ділилися порадами, як швидко охолодити вино.