Медики підтвердили, що глінтвейн найкраще зігріває на холоді. Але тепло не тільки у вині: кориця, гвоздика, кардамон, лимон і мед розширюють судини і покращують кровообіг.
"Кориця є прекрасним антиоксидантом, природним антибіотиком. Те ж можна сказати про імбир – він має потужну бактерицидну дію", – говорить дієтолог Олександр Кущ.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Напій добре впливає на роботу серцево-судинної системи, нормалізує обмін речовин і навіть зміцнює імунітет. Але не варто ним зловживати. Лікарі рекомендують пити теплий глінтвейн на морозі потроху – гаряче вино швидко потрапляє в кров і може як слід вдарити в голову.
"Якщо випити більше трьох порцій глінтвейну, алкоголь почне токсичний вплив на організм", – підкреслив Олександр Кущ.
Не варто пити глінтвейн із солодощами і змішувати його з іншими алкогольними напоями, нагадують дієтологи. Від теплого вина варто відмовитися людям високим тиском і підвищеною кислотністю.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати ідеальний глінтвейн за рецептом Джеймі Олівера.