Зігріває й зміцнює імунітет: медики розповіли про користь глінтвейну

Дієтологи також повідомили, кому не можна пити гаряче вино зі спеціями

Медики підтвердили, що глінтвейн найкраще зігріває на холоді. Але тепло не тільки у вині: кориця, гвоздика, кардамон, лимон і мед розширюють судини і покращують кровообіг.

Реклама

"Кориця є прекрасним антиоксидантом, природним антибіотиком. Те ж можна сказати про імбир – він має потужну бактерицидну дію", – говорить дієтолог Олександр Кущ.


Напій добре впливає на роботу серцево-судинної системи, нормалізує обмін речовин і навіть зміцнює імунітет. Але не варто ним зловживати. Лікарі рекомендують пити теплий глінтвейн на морозі потроху – гаряче вино швидко потрапляє в кров і може як слід вдарити в голову.

"Якщо випити більше трьох порцій глінтвейну, алкоголь почне токсичний вплив на організм", – підкреслив Олександр Кущ.

Реклама

Не варто пити глінтвейн із солодощами і змішувати його з іншими алкогольними напоями, нагадують дієтологи. Від теплого вина варто відмовитися людям високим тиском і підвищеною кислотністю.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати ідеальний глінтвейн за рецептом Джеймі Олівера.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Лайфхаки для життя
Більше хаків

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти