Магазинний кетчуп – не найкорисніший продукт. Він містить багато цукру, ароматизаторів та консервантів. Але якщо ви не можете відмовитися від улюбленого соусу, приготуйте домашній кетчуп з натурального томатного соку. За смаком він не поступається покупному, а при помірному вживанні не викликає проблем зі здоров'ям.
Кетчуп з домашнього томатного соку
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 96 ккал на 100 г
Складові:
- 4 л домашнього томатного соку
- 1/2 ст. л. оцту
- 1/2 ст. л. цукру
- 1/2 ст. л. меленого коріандру
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Кип'ятіть сік, поки він не стане густим, потім додайте сіль, цукор і оцет. Процес загустіння може тривати годину-півтори.
- Коли сік по консистенції буде схожий на кетчуп, додайте необхідні спеції.
- У гарячому вигляді розкладіть в стерильні банки, закрийте їх і поставте охолоджуватися, перевернувши шийкою вниз.
З чим подавати кетчуп
Домашній кетчуп – ідеальне доповнення до шашлику, запеченого м'яса, сосисок або яєчні.
Дивіться відео, як вибрати якісний кетчуп:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами різних домашніх соусів на зиму .