Вареники на кефірі з вишнею виходять дуже м'якими, ніжними і смачними. Для них підійдуть як свіжі, так і заморожені ягоди.
З вишень потрібно видалити кісточки, а потім викласти в сито, щоб стекла зайва рідина. А щоб під час приготування з вареників не витікав сік, додайте до ягід трохи крохмалю.
Пишні вареники з вишнею
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 172 ккал на 100 г
Складові:
- 1 склянка кефіру
- 2,5 склянки борошна + 0,5 склянки на підсипку
- 0,25 ч.л. солі
- 0,25 ч.л. соди
Для начинки:
- Вишня
- Цукор
Дивіться відео, як приготувати вареники з халвою:
Спосіб приготування:
- Борошно просіяти разом з сіллю і содою в миску. Зробити поглиблення і поступово влити кефір.
- Замісити м'яке тісто, при необхідності додавши ще борошна. Накрити його рушником і залишити відпочити на 20 хвилин.
- Вишню помити, видалити кісточки.
- На посипаному борошном столі розкачати тісто в пласт товщиною 0,5-0,7 см і вирізати з нього кружечки за допомогою склянки.
- На кожен кружечок насипати трохи цукру, покласти вишню і ще раз посипати цукром. Защипати краї.
- Готувати вареники під кришкою на спеціальній пароварці-решітці, встановленій над каструлею з киплячою водою. Процес варіння займає 7-8 хвилин.
Як подавати вареники
Злийте воду, викладіть вареники з вишньою в миску і додайте шматочок вершкового масла. Подавайте зі сметаною і цукром.
Нагадаємо, раніше ми ділилися найкращими рецептами лінивих вареників .