Головна Сьогодні

Як приготувати качині ніжки з фруктами і вишневим соусом

Смак качиного м'яса чудово підкреслюють карамелізовані груші та ягідний соус

Запечені качині ніжки в духовці – проста в приготуванні, але дуже смачна і вишукана страва. До столу їх подають разом з карамелізованими грушами, свіжими яблуками та пряним вишневим соусом.

На гарнір до качиних ніжок можна подати відварену молоду картоплю, рис або салат зі свіжих овочів. Незайвим буде і келих червоного вина.

Качині ніжки з яблуками, грушами і вишневим соусом

Качина ніжка з грушою та ягідним соусом
Качина ніжка з грушою та ягідним соусом
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • понад 3 години

Калорійність:

  • 184 ккал на 100 г

Інгредієнти на 1 порцію:

  • Качина ніжка – 150-180 г
  • Перець запашний – 5 г
  • Сіль, спеції – 5 г
  • Вино – 50 г
  • Чебрець свіжий – 5 г
  • Груша – 90 г
  • Цукор – 20 г
  • Масло вершкове – 30 г
  • Яблуко – 40 г

Для вишневого соусу:

  • Вино червоне сухе – 100 мл
  • Сік вишні – 100 мл
  • Сіль, спеції – за смаком
  • Цукор – 2-3 ст. л.

Дивіться відео, як зробити оригінальні соуси до м'яса:

Спосіб приготування:

  1. Качину ніжку маринуємо в суміші спецій і даємо постояти 2-3 години.
  2. Після цього запікаємо її 50 хвилин при 180 °С – або виклавши на деко і накривши кришкою, або в рукаві.
  3. Грушу очищаємо, нарізаємо шматочками. На розігріту сковороду кладемо цукор, додаємо грушу і вершкове масло, підсмажуємо – виходить карамельна скоринка.
  4. Для соусу беремо вишню, розморожуємо, отримуємо сік. Ставимо його на середній вогонь, даємо уваритися наполовину, вливаємо вино, спеції, ще трохи уварюємо.

Як подавати страву

Викладаємо на тарілку карамельну грушу, шматочки свіжого яблука, качину ніжку, поливаємо все соусом.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом запеченої качки з яблуками. Сьогодні.Lifestyle також писали, як запекти качині ніжки в малиновій глазурі.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Depositphotos

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти