Колись поєднання прошуто і дині нікому не спадало на думку. Нікому, крім італійців. У наші дні таку страву можна знайти в ресторанах буквально в будь-якій точці світу.
Щоб ця італійська закуска стала більше схожа на салат, ви можете вдвічі збільшити кількість зелені і додати кілька натертих на дрібній тертці редисок, змішавши їх з каперсами і невеликою кількістю гарної оливкової олії.
Диня з пармською шинкою
Час приготування:
- 20 хвилин
Калорійність:
- 244 ккал на 100 г
Складові:
- 1 диня
- 100 г шинки пармської (бекону, хамона)
- 4 листочка зеленого салату або руколи
- 100 г пармезану або будь-якого твердого сиру
- 50 г оливкової олії
Спосіб приготування:
- Диню очистіть від шкірки, поріжте на 16 великих шматочків і злегка припустіть в сотейнику.
- Шинку розріжте на 16 дуже тонких пластинок, а сир натріть на найдрібнішій тертці.
- Кожен шматок дині загорніть у шинку і закріпіть бутербродною шпажкою.
Як подавати закуску
Салат нарвіть руками і зробіть з нього подушку, на яку викладіть диню в шинці з розрахунку по 4 шматочки на порцію. Все побризкайте оливковою олією і посипте тертим пармезаном.
Дивіться відео, як вибрати смачну диню:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом холодного динного супу в блендері, а також писали, як приготувати салат з дині і прошуто.