Пасхальна випічка – це не тільки паски. Якщо ви хочете приємно здивувати близьких, приготуйте італійську косу з тіста з трьома видами начинки. Вона виглядає дуже ошатно завдяки посипанню з маку, кунжуту і насіння.
Італійська великодня коса
Дріжджова коса з начинкою
Складові:
Для тіста:
- 600 г борошна
- 370 г води
- 30 г оливкової олії
- 12 г свіжих дріжджів
- 10 г солі
Для начинки:
- 1100 г оливок
- 100 г сиру
- 100 г копченої ковбаси
Для прикрас:
- 20 г маку
- 20 г насіння
- 20 г кунжуту
- яйце для змащування тіста
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Просіяне борошно насипте в глибоку миску. Зробіть в центрі колодязь. Розчиніть дріжджі в воді і влийте в борошно. Замісити тісто, додавши в кінці сіль і оливкову олію. Місіть, поки тісто не стане еластичним і м'яким, за необхідності додавши ще трохи борошна.
- Накрийте тісто чистим рушником і поставте в тепле місце підніматися. Воно повинно збільшитися в обсязі вдвічі.
- Розділіть тісто на три рівні частини. З першої частини зробіть ковбаску. Розкачайте її в смужку шириною 8 х 80 см. Наповніть дрібно нарізаною ковбасою. Закрийте і добре скріпіть пальцями, щоб вийшла трубочка з начинкою.
- Повторіть процес з двома іншими частинами тесту. Одну наповніть тертим сиром, іншу – нарізаними маслинами.
- Розкладіть на пергаменті три частини коси з начинкою, змастіть яйцем. Присипте одну частину маком, другу – насінням, третю – кунжутом.
- Заплетіть в косу і з'єднайте кінці. Дайте постояти 15-20 хвилин. Поставте в розігріту до 180 ° С духовку і випікайте 40-50 хвилин.
- Перекладіть пасхальну косу на блюдо. За бажанням помістіть в центр крашанки.
Порада:Ви можете не готувати тісто, а використовувати покупне дріжджове або листкове.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом гарячих хрестових булочок. Ми також писали, як зберегти паски свіжими, і як пофарбувати яйця харчовими барвниками.
Дивіться відео, як приготувати дріжджовий пиріг з морквою і апельсинами: