Головна Сьогодні

Як приготувати імбирну настоянку на Новий рік і Різдво

Рецепт домашньої настоянки з імбиром і апельсином

Цей домашній імбирний лікер настільки смачний, що гості не повірять, що ви зробили його самі. Він готується всього за 25 хвилин, а час настоювання дуже короткий, так що це ідеальний подарунок своїми руками на Новий рік і Різдво .

Дивіться відео, як приготувати шоколадний лікер:

Домашній імбирний лікер

Час приготування:

  • 25 хвилин + час для настоювання

Калорійність:

  • 309 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 55 г кореня імбиру
  • 1 ванільний стручок
  • 1 чашки цукру
  • 1 1/2 чашки води
  • 1 апельсин
  • 1 1/2 чашки бренді

Спосіб приготування:

  1. Очистіть імбир і наріжте його тонкими скибочками. Розріжте ванільний стручок навпіл.
  2. Доведіть імбир, ваніль, цукор і воду до кипіння. Зменшіть вогонь до середнього і варіть, поки імбир не стане м'яким – близько 20 хвилин. Дайте сиропу охолонути. Не проціджуйте поки.
  3. Зніміть цедру з апельсина і помістіть її в герметичну скляну ємність разом з приготовленим сиропом і бренді. Закрийте і струсіть, дайте цій суміші настоятися протягом одного дня.
  4. Потім видаліть ваніль і залиште настоюватися ще на один день.
  5. Процідіть суміш через кавовий фільтр в пляшку або банку для зберігання. Залиште ще на добу.

Корисні поради

  1. Чистити імбир зручніше овочечисткою, а не ножем;
  2. Знімайте тільки помаранчевий шар цедри. Біла частина гірчить;
  3. Зберігайте напій, як будь-який інший лікер. Охолодження йому не потрібно. Він хороший протягом року, але якщо настойка втратила аромат або стала каламутною, відмовтеся від вживання.

Нагадаємо, раніше ми писали, як використовувати лимонну цедру для приготування страв . "Сьогодні" також ділилися рецептом яєчного лікеру на Різдво .

Всі подробиці в спецтемі Новорічне меню: ідеї та рецепти страв

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти