Головна Сьогодні

Рецепт на католицьке Різдво: штолен з цукатами і горіхами

Рецепт смачного домашнього штолена з фото

Штолен – улюблена в Німеччині різдвяна випічка, яка своєю формою і білим кольором повинна була нагадувати загорнутого в пелюшки Христа-немовляти.

Дивіться відео, як приготувати смачний гарбузовий хліб:

Штоллен з цукатами і горіхами

Час приготування:

  • 1 година 15 хвилин

Калорійність:

  • 234 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 500 г борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 250 г сиру
  • 125 г м'якого вершкового масла
  • 100 г очищених рубаних горіхів (фісташок, мигдалю, фундука)
  • 150 г цукатів
  • Цедра 1 лимона і 1 апельсина
  • 1 ч. л. ванільної есенції
  • 150 г цукру
  • 2 яйця
  • Цукрова пудра

Спосіб приготування:

  1. Борошно просіяти з розпушувачем.
  2. Змішати сир, масло, яйця, ванільну есенцію, цедру, фісташки та цукати.
  3. Порціями всипати борошно і замісити туге тісто.
  4. Сформувати штоллен і відправити випікатися на 1 год при 200 °С.
  5. Дістати з духовки і змастити розтопленим вершковим маслом.

Як зберегти штоллен до Різдва

Готовий штоллен може зберігатися два-три тижні – так він стане тільки смачнішим. Повністю остудіть його, просочіть коньяком і загорніть в пергаментний папір. Тримайте в темному прохолодному місці, раз на тиждень змащуючи пензликом, змоченим в алкоголі. На Різдво дістаньте штоллен з пергаменту і рясно присипте цукровою пудрою.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом різдвяного пуншу від Джеймі Олівера. "Сьогодні" також розповідали, що приготувати на католицьке Різдво.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти