Дев'ятий сезон найвагомішого проекту країни "Зважені та щасливі" стартує 29 серпня на телеканалі СТБ. Ведуча – Аніта Луценко. Тренери – Марина Боржемська, Іраклі Макацарія. Постійним дієтологом проекту є Світлана Фус, котра допомагає учасникам з індивідуальним харчуванням.
Дивіться відео, як економно спланувати відпустку:
Сьогодні Світлана поділилася порадами про те, як харчуватися у відпустці і на що звернути увагу в "відпускному" раціоні. Особливо, якщо ви їдете на курорт, де "все включено".
"Як дієтолог, я не проти системи "все включено". Не потрібно думати, що приготувати і витрачати на це час. Так, це зручно, якщо ви вмієте тримати себе в руках, коли бачите таку кількість і різноманітність їжі. У багатьох випадках це може стати викликом і випробуванням для звичного харчування. Навіть один або два тижні такого харчування і пасивного відпочинку сприяють елементарному переїданню", – коментує Світлана.
У вас великі ризики:
- втрати контролю над апетитом;
- набору ваги;
- підвищення рівня цукру в крові;
- погіршення стану мікрофлори кишечника;
- розладів травлення.
Тому, я пропоную побудувати своє "відпускне" харчування так, щоб не повернутися додому з "додатковим багажем" у вигляді зайвої ваги і проблем зі здоров'ям.
- Намагайтеся дотримуватися режиму харчування, навіть якщо ви встаєте на відпочинку пізніше, ніж зазвичай вдома.
- Не робіть тривалих перерв між основними прийомами їжі: 3-4 години, не більше.
- Не потрібно їсти між основними прийомами їжі. В цей час краще пити воду. Безперервно жувати не треба.
- Звісно ж, пийте воду. Не соки, коктейлі або щось інше, а краще воду. Тому що – все, що не вода – їжа.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, які продукти взяти з собою на пляж. "Сьогодні" також ділилися меню для святкової вечері влітку.