Варена кукурудза, креветки, солодкі трубочки і тортики, а ще молочні продукти, фастфуд і перекус в кафе – все це в спеку перетворюється з смачного обіду на потенційну загрозу. Найбільше скаржаться люди на страви з соусами, грибами або ягодами.
При цьому багато хто просто не знають, як виявити зіпсований товар. Влітку, через сильну спеку, деякі продукти, які взимку українці без остраху купують в замороженому вигляді, стають причиною масових отруєнь, оскільки швидко псуються і в них розмножуються небезпечні бактерії. Експерти радять бути особливо обережними з креветками, рибою, вафельними тортиками і трубочками, молочними продуктами, сирим і в'яленим м'ясом.
За словами фахівців, неправильне зберігання продуктів – головна причина отруєнь. В кафе і кулінаріях варто уникати страв з соусами. Салати, піцу і інше бажано теж не купувати.
Підхопити кишкову інфекцію можна і вдома. Щоб цього не сталося, рибу і м'ясо потрібно піддавати якісній термічній обробці. Якщо річкову рибу, курятину або свинину недосмажити або недопекти, можна швидко опинитися в лікарні. Тому, якщо ви відчули симптоми харчового отруєння, негайно звертайтеся до лікаря. А ще при отруєнні потрібно пити сорбенти і не допускати зневоднення, адже останнім небезпечно своїми наслідками: судомами і запаленням всього організму, і статися це може протягом кількох годин.
Нагадаємо, раніше Уляна Супрун розповіла, як вибрати безпечне морозиво.