I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як використати решту червоне вино: ТОП-5 ідей

Після вечірки залишилося трохи червоного вина? Йому знайдеться гідне застосування

У нас є п'ять смачних ідей для використання залишків червоного вина в кулінарії.

Груші у вині

Реклама
pear-662131_960_720
Груші у вині
Фото: pixabay.com
Реклама

Змішайте в сотейнику дві склянки червоного вина і один стакан цукру. Додайте терту апельсинову цедру, трохи ванілі і кориці. Викладіть очищені від шкіри груші з щільною м'якоттю і готуйте на слабкому вогні 15 хвилин. Потім Уваров сироп до загустіння. Подавайте груші з морозивом і винним сиропом.

Стейки у винному соусі

Реклама
steak-2936531_960_720
Стейки з яловичини
Фото: pixabay.com

Посмажте стейки на сковороді, потім перекладіть їх на тарілку і прикрийте фольгою. Влийте склянку вина, додайте трохи свіжого чебрецю або розмарину і уварите наполовину. Зніміть з плити, додайте чверть склянки жирних вершків. Посоліть і поперчіть. Подавайте соус разом з м'ясом.

Винна заправка для салату

salad-1672505_960_720
Салат із заправкою з вина
Фото: pixabay.com

Змішайте столову ложку залишився червоного вина з парою чайних ложок червоного винного оцту і чайною ложкою дрібно нарізаної цибулі-шалот. Дайте суміші настоятися 5-10 хвилин, за цей час цибуля стане м'якше. Додайте чайну ложку рідкого меду, чверть чайної ложки солі і три столові ложки оливкової олії. Збийте отриману заправку віночком і використовуйте для овочевих салатів.

Маринад з червоного вина

meat-1675017_960_720
М'ясо в винному маринаді
Фото: pixabay.com

Половину червоної цибулини і два-три зубчики часнику почистіть і довільно наріжте. Складіть в чашу блендера, додайте сік половини лимона, сіль і мелений перець. Візьміть склянку червоного вина і додайте трохи до оставльним інгредієнтів. Збийте в однорідну масу. Влийте вино і перемішайте. Залийте маринадом м'ясо і залиште мінімум на 3 години.

Винний сорбет

sorbet-643018_960_720
Сорбет з вина
Фото: pixabay.com

Приготуйте з червоного вина глінтвейн за рецептом Джеймі Олівера. Щоб заморозити вино, потрібно повністю випарити спирт. Тому глінтвейн слід довести до кипіння і потримати на вогні від п'яти до шести хвилин. Потім дайте йому повністю охолонути, перелийте в формочки для льоду і поставте заморожуватися.

Після цього дістаньте кубики льоду з формочок і злегка збийте в блендері або кухонному комбайні. Додайте дві столові ложки йогурту або сметани, збийте до отримання однорідної маси.

Перекладіть винний сорбет в маленькі чашечки або формочки, помістіть назад в морозильник або подавайте відразу ж разом з біскотті або свіжими фруктами.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" розповідав, скільки можна зберігати відкриту пляшку вина. Ми також писали, як швидко охолодити вино.

Дивіться відео, як приготувати сливове вино:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти