Цей грушевий пиріг отримав свою назву завдяки тому, що основна маса десерту – найтонші часточки груші, а самого тіста в ньому практично не видно.
"Невидимий" грушевий пиріг найсмачніше в охолодженому вигляді, тому наберіться терпіння і дайте йому як слід охолонути в холодильнику.
Пиріг з грушами "Невидимий"


Час приготування:
- 1,5 години
Калорійність:
- 152 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 3 яйця
- 120 г цукру
- 90 г борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- 100 мл молока
- 2 ст.л. розтопленого вершкового масла
- 1 ч.л. ванільного цукру
- 800 г груш

Для глазурі:
- 1 яйце
- 2 ст.л. розтопленого вершкового масла
- 75 г цукру
Дивіться відео, як приготувати ароматне грушеве повидло:
Спосіб приготування:
- Збити в пишну піну яйця з цукром.
- У яєчну суміш влити молоко і розтоплене вершкове масло, знову збити.
- Додати просіяне борошно з розпушувачем і ванільним цукром. Перемішати до однорідності, щоб вийшло рідке тісто.
- Груші почистити і нарізати тонкими часточками.
- З'єднати тісто з грушами й акуратно перемішати, викласти у форму діаметром 24 см. Випікати при 190 °С протягом 30 хвилин.
- Поки готується пиріг, зробити заливку: змішати яйце з цукром та розтопленим вершковим маслом.
- Через 30 хвилин дістати пиріг з духовки, полити заливкою і випікати ще 10-15 хвилин.
- Перевірити готовність пирога шпажкою – вона повинна залишитися сухою. Дати пирогу охолонути, найкраще залишити на ніч у холодильнику.
Корисна порада
Коли ви будете додавати заливку, пиріг можна посипати мигдальними пластівцями.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами випічки з грушами, а також писали, як зробити заготовки з груші на зиму.