I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати з груш на зиму: ТОП-5 рецептів незвичайних заготовок

Робимо незвичайні заготовки з груш на зиму

Заготовки з груш на зиму – це не тільки варення. З груш варять компоти, додають їх в джеми і повидло, маринують, сушать і заготовлюють цілком.

Для приготування запасів слід відбирати неперезрілі фрукти, з щільною м'якоттю, без пошкоджень. Дрібні груші можна консервувати цілком. Якщо шкірка у плодів щільна і жорстка, її потрібно зняти.

Реклама

Груші на зиму: простий рецепт варення

Грушеве варення
Грушеве варення

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

Реклама
  • 4 кг очищених і дрібно нарізаних груш
  • 2 кг цукру
  • 1 ч.л. меленої кориці
  • Ванілін – на кінчику ножа
  • 1 ч. л. лимонної кислоти

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Очищені і нарізані груші засипати цукром. Пропустити через м'ясорубку або подрібнити за допомогою блендера.
  2. Простерилізувати банки і кришки.
  3. Перелити грушеве пюре в ємність для варіння. Додати ванілін, корицю і лимонну кислоту.
  4. Добре перемішати і довести до кипіння, постійно помішуючи дерев'яною ложкою. Коли суміш закипить, варити протягом 40 хвилин на повільному вогні, не припиняючи помішувати.
  5. Гаряче варення перелити в стерилізовані банки і закатати.

Компот з груші на зиму: рецепт

Грушевий компот
Грушевий компот

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • Груші
  • 1 л води
  • 200-300 г цукру
  • 4 г лимонної кислоти

Дивіться відео, як приготувати домашнє грушеве вино:

Спосіб приготування:

  1. Заповнити цілими або розрізаними грушами банки по плічка.
  2. Закип'ятити сироп (без лимонної кислоти), залити груші до самого верху, прикрити кришками і залишити на 5 хвилин.
  3. Потім злити сироп, довести до кипіння і знову залити груші. Через 5 хвилин знову злити сироп, довести до кипіння, додати лимонну кислоту і залити груші в банках так, щоб він злегка перелився через край.
  4. Закатайте, переверніть. Накрийте пледом і дайте охолонути.

Груші на зиму цілком

Груші в банках цілком
Груші в банках цілком

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 2 кг груш
  • 1,5 л води
  • 200 г цукру
  • 1 ч.л. лимонної кислоти

Спосіб приготування:

  1. Груші вимити і перебрати. Хвостики підрізати.
  2. Заповнити банку грушами.
  3. Додати в банку цукор і лимонну кислоту.
  4. Акуратно залити окропом.
  5. У каструлю налити гарячу воду, на дно покласти спеціальне кільце, дошку або рушник і поставити банку в воду стерилізуватися. Після закипання води груші стерилізувати 40 хвилин.
  6. Закатати стерильними кришками, перевернути, укутати і залишити до охолодження, мінімум на 5-6 годин.
  7. Інгредієнти вказані з розрахунку на одну банку обсягом 3 л.

Повидло з груш на зиму: рецепт

Грушеве повидло
Грушеве повидло

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

  • 1 кг груш
  • 600 г цукру

Спосіб приготування:

  1. Груші помити, розрізати на четвертинки і видалити серцевини.
  2. Поставити на середній вогонь, помішуючи уварювали до м'якості, 15-20 хвилин.
  3. Остудити і перетерти через сито.
  4. Додати цукор і перемішати.
  5. Варити на повільному вогні 20-25 хвилин, помішуючи.
  6. Розкласти по банках і закупорити.
  7. Накрити пледом і дати охолонути.

Груші на зиму без стерилізації

Груші цілком без стерилізації
Груші цілком без стерилізації

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 6 кг груш
  • 8 л води
  • 2 кг цукру
  • 4 ч.л. лимонної кислоти

Спосіб приготування:

  1. Помити і стерилізувати банки і кришки.
  2. Помити і перебрати груші. Розкласти фрукти по банках порівну. Можна взяти менше груш і більше води.
  3. Залити банки окропом доверху. Накрити кришками і почекати 15-30 хвилин, поки вони трохи охолонуть. Якщо з груш виходить повітря – потрібно почекати, поки всі бульбашки вийдуть.
  4. Вилити воду з банок в каструлю. Насипати цукор і довести сироп до кипіння.
  5. Наповнити банки сиропом. Додати в кожну банку чайну ложку лимонної кислоти.
  6. Закатайте кришками. Укутайте і дайте остигнути.

Порада: На одну трилітрову банку йде 500 г цукру і 1 ч.л. лимонної кислоти. Груші і вода – за смаком. Це залежить від того, що ви любите більше – груші чи компот.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що можна приготувати з груш. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом заливного пирога з грушами.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти