Експерти в Інтернеті запевняють: чправжнє якісне масло на сковорідці повинно пінитися, а в кип'яченій воді рівномірно розчинятися. Але який сенс перевіряти масло, коли вже заплатив за нього гроші? Харчовий технолог Олена Сидоренко розповіла, за якими критеріями вибрати гарне масло на ринку і в магазині.
Експерт дала такі поради:
- Перший критерій відбору – ціна. Упаковка вагою 200 г має коштувати не менше 20 гривень.
- Потім варто звернути увагу на колір – він не має бути занадто жовтим. Гарне масло біле, з жовтувато-кремовим відтінком.
- Візьміть пачку в руку і стисніть її в руках. Якщо вона м'яка, то всередині не масло, а спред або маргарин.
- На ринку не соромтеся попросити маленький шматочок масла, розітріть його на руці і принюхайтеся: справжнє масло матиме ніжний аромат вершків. А будь-які сторонні запахи – ознака шкідливих добавок. Масло також не повинно занадто сильно блищати на шкірі – глянсовий блиск свідчить про наявність гидрогенизированного жиру.
Тому беріть на замітку: справжнє масло світло-кремового відтінку, а на морозі біле, тверде при натисканні, пахне вершками і не дешевше 20 гривень за пачку.

Нагадаємо, раніше ми писали, де правильно зберігати вершкове масло – в холодильнику чи ні. Сайт "Сегодня" також ділився практичними порадами, які допоможуть вам навчитися пекти.