Куди поїхати у відпустку

На кого залишити улюбленця

Як зміцнити імунітет

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Десерт ітонська плутанина – вишукане застосування полуниці за британським рецептом

У складі десерту – хрустке безе, збиті вершки, багато полуниці і все це хаотично з'єднується в одній ємності. Ітонська плутанина або місиво, як його ще називають, існує майже 100 років
Полуничний десерт ітонська плутанина
Полуничний десерт ітонська плутанина / Фото: Pexels

Ємна англійська мова дозволяє застосовувати до цього десерту одразу кілька назв. Мess – це ще й безлад, розгардіяш, місиво. А ітонський цей десерт через те, що майже сто років тому його почали подавати студентам Ітонського коледжу, що в Британії. Його склад простий, але головне – треба приготувати правильне безе ну й взяти хорошу полуницю. Отже, ще з одним вишуканим рецептом, окрім полуниці у шоколаді, й тонкощами приготування ітонської плутанини познайомимося нижче.

А чи був лабрадор?

За легендою, був. Саме йому приписують авторство цього десерту. Господарі привезли його на пікнік, який влаштовував Ітонський коледж. На столах був десерт з безе. Лабрадор, як це часто з ними буває, мимохіть його зачепив і воно безповоротно розсипалося. Ситуацію врятували. Розкришили безе ще дрібніше, змішали зі збитими вершками і прикрасили полуницею. І ось, майже сто років, ітонська плутанина є одним з найулюбленіших десертів з полуницею в Британії.

Поради з приготування ітонської плутанини

Безе
Безе / Фото: freepik.com

  • У безе, якщо ви готуватимете його вдома, можна додати цедру цитрусових або трохи какао
  • Шматочки безе мають бути великими, так ви отримаєте правильний текстурний контраст
  • Найсмачніше все ж домашні вершки. Вони соковитіші, але досить щільні. Це дозволить безе, після з'єднання інгредієнтів, тримати свою форму

Читайте також:

Як приготувати ітонську плутанину

Десерт ітонська плутанина
Десерт ітонська плутанина / Фото: freepik.com

Інгредієнти на 1 порцію:

  • 2 білки
  • 100 г цукрової пудри
  • 500 г полуниці (або 250 г полуниці і 250 г малини)
  • 35 г цукрової пудри
  • 350 г жирних вершків 35%

Спосіб приготування:

  1. Нагріти духовку до 100 градусів. Застелити деко папером для запікання.
  2. Збити білки міксером впродовж декількох хвилин до стану твердих піків. Продовжуючи збивати, додавати по 1 ст. л. цукрової пудри за один раз. Має бути блискуча маса.
  3. За допомогою столової ложки викласти 6 гірок збитих білків на деко.
  4. Запікати 3 години, потім повністю охолодити.
  5. Полуницю нарізати і засипати цукровою пудрою. Прибрати на 1 годину в холодильник.
  6. Вершки збити. Безе крупно розламати.
  7. Частину полуниці з цукром подрібнити занурювальним блендером до стану пюре.
  8. Перед самою подачею в збиті вершки покласти безе і ягоди. Перемішати і викласти в порційні чашки або келихи. Полити пюре зі свіжих ягід і прикрасити свіжими ягодами.

У нашому новому кулінарному шоу "З'ЇЖ ЦЕ" відбулися дружні посиденьки з нідерландським дипломатом Людовиком Смоором. Він розповів, чи подобається йому українська їжа, як правильно їсти оселедець і що таке "Цьонге-йонге-йонге".

Тут знайдете простий і швидкий рецепт пирога з полуницею.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Робити зарядку для ніг
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як бюджетно оновити гардероб
Хакнути
Сольник зірки
DOROFEEVA
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
25 - 31 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Де купатися
Топ пляжів недалеко від Києва
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти