В Україні морозиво за державними стандартами розділено на три види: 4733 – морозиво з молочними жирами, 4734 – плодово-ягідне морозиво і 4735 – морозиво, що містить рослинні жири. Корисним вважається 4733, де присутні рослинні жири, тільки молочні. Зазвичай морозиво зберігається 10-12 місяців, але сьогодні на ринку присутні позиції, термін реалізації яких – два роки.
Експерти радять не купувати дешеве морозиво, адже воно з великим вмістом пальмової олії замість натурального молока. Плюс – в дешевому морозиві і дешеві, хімічні домішки, ароматизатори, барвники, стабілізатори смаку.
Високої якості морозиво – пломбір і вершкове, стверджують лікарі. Гірше – це так зване морозиво з комбінованим складом сировини, там може бути пальмова, кокосова олія, інші замінники.
Нагадаємо, раніше ми писали про наймодніші тренди морозива. Сайт "Сегодня" також повідомляв, що в Німеччині набирає популярність морозиво зі смаком овочів. А в Кореї повним ходом продають спеціальне морозиво від похмілля.Крім цього , ми розповідали , як приготувати пісне бананове морозиво з шоколадним соусом, горіхами, корицею і медом.