В Україні стає популярним мед з незвичайними добавками – фруктами, травами, корицею і навіть з перцем.
Цього року врожай менший, ніж минулого, розповідають пасічники. Пояснюють, що природа докучала то холодами, то посухою. "Зараз медоносу немає. Спекотно", – зазначає бджоляр Віктор Бодрик.
І все ж до церкви на свято Маковея віруючим є з чим йти. Україна досі один з лідерів з виробництва меду.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
А святковий стіл можна урізноманітнити нектаром з різними смаками. Один з популярних смаків – "ванільний жук" – акацієвий мед з корицею і ваніллю. Є також з фініками, з м'ятою і з червоним перцем.
"Всі інгредієнти дають насичений смак. Коли пробуєш, то навіть вже не розумієш, це мед чи якісь такі інші солодощі", – розповідає майстриня Марія Шмакова.
Останнім часом українці не просто цінують мед, а й намагаються урізноманітнити його смаки – додають насіння, горіхи і мигдаль.