Чилійські фахівці, провівши експеримент на лабораторних мишах, визначили, що оливкова олія перешкоджає відкладенню холестерину на стінках кровоносних судин, пише "Ортодокс".
В ході дослідження вчені розділили мишей на 4 групи. Одна з груп піддослідних протягом дванадцяти тижнів вживала в їжу велику кількість тваринних жирів і оливкової олії. Після закінчення експерименту зразки тканин і крові, взяті у цієї групи, показали, що показники холестерину залишилися на колишньому рівні.
Подібний ефект вчені пов'язують із речовиною гідроксітірозолом, яка міститься в оливковій олії. Це сильний антиоксидант, який забезпечує захист печінки, серця і мозку.
Незважаючи на всю корисність даного продукту, фахівці все ж не рекомендують перевищувати щоденну дозу в розмірі однієї-двох столових ложок, так як оливкова олія досить калорійна.
Читайте також:
- Чому оливкова олія корисна для печінки
- Анджеліна Джолі і Бред Пітт продають оливкова олія
- У київському ангарі знайшли підпільне виробництво східних солодощів
- Майстер-клас від відомого шеф-кухаря: медові креветки по-балійськи
- 7 поєднань продуктів, що підвищують цінність їжі
- Як зробити шкіру підтягнутою: натуральні способи
- Вчені спростували користь оливкової олії