Головна Сьогодні

Вчені спростували користь оливкової олії

Як показало дослідження, дешева кукурудзяна олія справляється зі зниженням рівня "поганого" холестерину в крові краще, ніж найдорожчий сорт оливкової олії.

СтаттяфахівцівзнезалежногоЦентрубіомедичнихдослідженьСередньогоЗаходу(США)опублікованавжурналіEuropean Journal ofClinical Nutrition,пише "Ортодокс".

На проведеномувкінці серпнявРиміКонгресіЄвропейськоготовариствакардіологіїпровіднісвітовіекспертиз хворобсерцяісудинприйшлидовисновку,щозасновананаоливковій оліїсередземноморськадієта"працює"краще,ніжстатини(препаратидлязниженнярівня"поганого"холестеринувкрові),запобігаючипередчаснійсмерті.Томупацієнтаміз серцево-судиннимизахворюваннями,перш, ніжперейтинастатини,вартопочатизі змінираціону,ввівшивньоговисокоякіснуоливковуолію,овочіігоріхи.

Однакрезультатидослідженняамериканськихвчених,змушуютьприпустити,щовпокупцідужедорогоїоливковоїолії першогохолодноговіджимунемаєніякоїнеобхідності.Цейдужемоднийсортоливковоїоліїцілкомможназамінитизвичайноюдешевоюкукурудзяною олією.

Векспериментібралиучасть54волонтери,якимпротягомтрьохтижнівщоднядодаваливстравиабооливковуоліюсортуextra virgin,абокукурудзяну олію.Учасникитакожрегулярноздаваликровнарівеньжирівіхолестерину.

Врезультатіутих,хтоотримувавкукурудзяну олію,рівеньхолестеринувцілому,атакожрівеньліпопротеїнів низькоїщільності("поганого"холестерину)вкровівиявилися нижчими,ніжутих,хтоотримуваволивкову олію.

Цеозначає,щокукурудзяна оліякраще,ніжоливкова,знижуєризиксерцево-судиннихзахворювань,вважаютьдослідники.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти