У класичний рецепт лімончелло входять лише чотири інгредієнти: спирт, вода, лимонна цедра і цукор. Лікер випускається методом настоювання лимонної шкірки, тому в готовому напої міститься велика кількість вітаміну C.
Для виробництва справжнього італійського лімончелло використовується місцевий сорт лимонів, який називається Овал Сорренто. Їх шкірка дуже ароматна за рахунок високого вмісту ефірних олій.
А знаменитий британський шеф-кухар Джеймі Олівер радить вибирати для приготування напою лимони Амальфі. Це великі плоди з горбистою шкіркою насиченого жовтого кольору.
Лімончелло на горілці
Складові:
- 10 лимонів
- 1 (750 мл) пляшка горілки
- 3 1/2 склянки води
- 2 1/2 чашки цукру
Рецепт приготування:
- Лимони добре помийте і обсушіть.
- За допомогою овочечистки зніміть шкірку з лимонів довгими смужками. Використовуючи невеликий гострий ніж, обріжте і викинете білу частину лимонних кірок. Якщо цього не зробити, готовий лікер буде гірчити.
- Помістіть смужки лимонної цедри у великий глек. Влийте горілку і накрийте пластиковою плівкою. Настоюйте протягом 4 днів при кімнатній температурі.
- Перемішайте воду і цукор у великій каструлі на середньому вогні. Нагрівайте, поки цукор не розчиниться, близько 5 хвилин. Остудіть.
- Додайте цукровий сироп в горілчану суміш. Накрийте кришкою і залиште при кімнатній температурі на ніч.
- Готовий лікер процідіть, лимонні кірки викинете.
- Перелийте лімончелло в пляшки. Закупорте пляшки і відправте в холодильник мінімум на 4 години.
- Приготований за цим рецептом лікер буде зберігатися близько місяця.
Нагадаємо, раніше дієтологи розповіли, як радіти життю по-італійськи і при цьому зберегти здоров'я.