Перетворити звичайну горілку на ром, віскі або коньяк в домашніх умовах дуже легко. Але для цього потрібно знати один секрет.
Звісно, якість готового напою значно залежатиме від сировини, з якої була зроблена горілка, але величезну роль в цьому питанні відіграє і бочка. Якщо просто взяти і налити до неї горілку, то вона придбає сильний присмак деревини.
Тому спочатку бочку потрібно буде добре помити і обробити паром від киплячого чайника. Це тривалий процес, який займе декілька годин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Тільки після цього можна додавати до ємності готовий продукт. Але є один нюанс: коли ви настоюватимете горілку півроку або рік і потім спробуєте напій, з'ясується, що його стало в бочці значно менше. Справа в тому, що частина рідини випарується крізь дуб.
Щоб цього не сталося, потрібно змастити поверхню бочки бджолиним воском – це ідеальний варіант для зберігання в квартирі. Але якщо ви плануєте настоювати горілку в підвалі або льосі, обробляти бочку воском не потрібно.
А через півроку або рік можна знімати першу пробу. Як бачите, в приготуванні домашнього коньяку немає нічого складного.
Нагадаємо, раніше в Україні подешевшав коньяк. Виробництво напою з початку року помітно збільшилася за рахунок зимових місяців.