Головна Сьогодні

Бренду "Сегодня" – 20 років: рецепти восьми самих "газетних" коктейлів

Всім відомі і аболютно унікальні коктейлі

Якщо відверто – ми дуже любимо святкувати. А оскільки у нас такий важлива нагода, то нам захотілося зробити щось особливе і поділитися цим з вами. Тому на честь свого дня народження ми разом з одним з найпопулярніших барів столиці PR bar склали для вас власну коктейльну мапу – з урахуванням важких, але захоплюючих журналістських буднів. Всі напої в нашій карті – з історією. Як, до речі, і наша газета.

В цілому ж створення нестандартних напоїв – загальноукраїнська тенденція.

"Україна сьогодні демонструє швидкий розвиток коктейльної культури. Рівень гастрономічних уподобань українців зростає – вони побували за кордоном, щось спробували і хочуть це отримати вдома. Коктейлі "Блакитна лагуна" і "Секс на пляжі" залишаються в 90-х", – говорить співвласник PR bar Віталій Маначинський.

Отже, будьте в тренді, експериментуйте і відзначайте разом з нами!

"Стаття"

  • Лікер Kahlua 20 мл
  • Лікер Baileys 20 мл
  • Лікер Cointreau 20 мл

Щоб приготувати правильний коктейль "Стаття", необхідно нашаровувати всі інгредієнти так само акуратно і віртуозно, як ми створюємо свої статті з інформації і думок. Але є у цього шота й інше ім'я – "Б-52" (на честь американського бомбардувальника Boeing B-52).

"Ще стаття"

  • Ром 30 мл
  • Біттер Campari 15 мл
  • Лікер Disaronno 15 мл
  • Енергетик Red Bull 250 мл

Між першою і другою перерва невеличка, а між статтею і ще однією статтею – того менше. Тому, щоб осилити коктейль "Ще стаття", в нього додають енергетик. Сам напій – авторський, в стилі часів сухого закону і подається в ... каністрі!

"Гонорар"

  • Віскі Jack Daniels 50 мл
  • Лікер Cointreau 20 мл
  • Лікер Giffard Peach 20 мл
  • Сік лимону 25 мл
  • Імбирний ель 100 мл

Цей коктейль нам хотілося б смакувати нескінченно, власне, як і наші журналістські гонорари. Інша назва – "Лінчбурзький лимонад". Він родом зі штату Теннессі, де розташований завод з виробництва віскі, який і входить до рецепту.

"Друкарська помилка"

  • Біттер Campari 30 мл
  • Червоний вермут 30 мл
  • Ігристе вино Prosecco 100 мл

Часом одна незначна помилка може зіпсувати найталановитіший текст. Але не коктейль! "Сбальятто Негроні" – це класичний італійський річний мікс "Негроні" з одним "неправильним" компонентом. На відміну від оригінального рецепта, ми замість джина додаємо сухе ігристе вино.

"Дедлайн"

  • Шотландський віскі 100 мл
  • Окріп 100 мл
  • Цукор 2 ч. л.

Найгарячіша пора роботи журналіста – дедлайн здачі матеріалів і номера в цілому. З ним потрібно впоратися так само швидко, як і з полум'яним шотом, інакше потрібного результату не досягти. Тому за дедлайни ми пропонуємо підняти келих класичного коктейлю Blue Blazer, винайденого у 1862 році. Мабуть, тоді теж знали про дедлайни.

"Нічний випуск"

  • Ром Zacapa 35 мл
  • Херес 10 мл
  • Біттер Спайси 1 мл
  • Трав'яна настоянка Fernet-Branca 10 мл

Ми любимо "Нічний випуск" з двох причин. По-перше, він такий же темний і трохи гіркий, як ночі, які ми проводимо в редакції, щоб встигнути розповісти про найостанніші новини. А по-друге, цей коктейль про кохання. Про нашу любов до роботи і про любов нашого бармена до своєї дружини Даші, для якої і був створений напій.

"Я у відпустку"

  • Джин 45 мл
  • Лікер Cointreau 20 мл
  • Лікер Heering 20 мл
  • Лікер Bеnеdictine 10 мл
  • Сироп Grenadin 5 мл
  • Сік лайма 20 мл
  • Сік ананаса 60 мл

Тропічний мікс "Я у відпустку" можна сміливо назвати вибором редакції, тому що кожен журналіст мріє хоча б пару разів на рік прокричати його назву привселюдно і випаритися, щоб нудьгувати про роботу. Налаштуватися на потрібну хвилю допоможе класичний коктейль "Сінгапурський слінг".

Бонусний коктейль "Сегодня"

  • Витриманий ром 20 мл
  • Текіла 20 мл
  • Горілка 20 мл
  • Джин 20 мл
  • Лікер Blue Curaao 20 мл
  • Сік лимона 25 мл
  • Імбирний ель 50 мл

new_image2_562

Поради з приготування

Порада № 1 : За дві години до приготування коктейлів покладіть келихи в морозилку – тоді напій буде додатково охолоджений.

Порада № 2 : Покладіть інгредієнти-прикраси поруч з трубочкою – тоді буде передаватися не тільки смак коктейлю, але і його аромат.

Порада № 3 : Готуючи коктейль, інгредієнти однакової щільності досить змішати, а різної щільності краще збовтувати.

Порада № 4 : Перед подачею коктейль краще спробувати – використовуйте для цього одноразову трубочку.

Порада № 5 : Використовуйте мірний стаканчик, адже щоб коктейль вийшов, важливе точне дозування.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти