Пиріг з листкового тіста з капустою: рецепт приготування

Для цього пирога підійде як дріжджове, так і прісне листкове тісто

Пиріг з молодою капустою з листкового тіста можна приготувати на сніданок або подати в якості гарячої закуски. Він смачний як в теплому, так і в холодному вигляді.

Щоб отримати пишну випічку, потрібно правильно розморозити тісто перед приготуванням. Весь процес займає не менше двох годин.

Реклама

Правильніше за все розморожувати тісто в холодильнику, а потім 30-40 хвилин при кімнатній температурі. Якщо зробити це в мікрохвильовій печі, випічка не підніметься.

Пиріг з листкового тіста з капустою

Капустяний пиріг
Капустяний пиріг

Реклама

Час приготування:

  • 1,5 години

Калорійність:

  • 118 ккал на 100 г

Складові:

Реклама
  • 1 невелика молода капуста
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 3 ст.л. олії
  • Спеції (коріандр, паприка, чорний перець)
  • Сіль
  • 500 г листкового тіста
  • Молоко – для змазування

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Розморожене листкове тісто розрізати на дві частини. Кожну розкачати за розміром невеликого дека.
  2. Приготувати начинку. Нашаткувати капусту, обсмажити її на рослинній олії (2 ст.л.), додати спеції. Накрити кришкою і готувати 15-20 хвилин, посолити.
  3. Окремо обсмажити на олії (1 ст.л.) до м'якості нарізану цибулю і терту моркву, перемішати з капустою.
  4. Викласти половину тіста на застелене пергаментом деко. Зверху розподілити начинку. Накрити другою половиною тіста, защипати краї. Змастити молоком, за бажанням посипати кунжутом.
  5. Випікати в розігрітій до 180 °С духовці 30 хвилин.

Корисна порада

У начинку можна додати трохи смажених печериць і ложку томатного соусу.

Дивіться відео, як зробити запіканку з молодої капусти:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як спекти несолодкий пиріг з лаваша з бринзою. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом піци з лисичками і сиром.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Лайфхаки для життя
Більше хаків

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти