Класичну шарлотку готують з яблуками. Але мало хто знає, що цей пиріг можна спекти з динею. Виходить дуже смачно, незвично і ароматно.
Готувати шарлотку з динею досить просто і швидко, головне – точно дотримуватися рецепту.
Шарлотка з динею
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 282 ккал на 100 г
Складові:
- 200 г дині
- 3-4 яйця
- 100 г борошна
- 100-120 г (4-5 ст. л.) цукру
- 1 ст. л. розпушувача
- 10 г ванільного цукру
- 1 ч. л. коричневого цукру
- 0,5 ч. л. меленої кориці
- 1 щіпка солі
Спосіб приготування:
- Розігріти духовку до 170 °С. У миску всипати цукровий пісок, додати яйця і ванільний цукор. Добре збити.
- В іншу миску просіяти борошно пшеничне разом з розпушувачем для тіста і сіллю.
- Просіяне борошно невеликими порціями додати в яєчну суміш. Борошно вмішати в суміш акуратними рухами від низу до верху.
- Очистити диню, видалити насіння. Нарізати м'якоть кубиками.
- Змастити форму маслом, вилити в неї тісто, зверху розподілити шматочки дині. Присипати тростинним цукром і корицею.
- Надіслати форму з тістом в духовку на 30-35 хвилин. Готовність перевірити за допомогою дерев'яної палички.
Як прикрасити пиріг
Готову шарлотку можна посипати просіяною цукровою пудрою і прикрасити цукатами з дині.
Дивіться відео, як вибрати смачну диню:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом закуски з дині, а також писали, як приготувати пісочний пиріг з динею.