Сніданок. Від того, що ми їмо вранці, залежить весь подальший день. Адже вранці ми наповнюємося енергією на цілий день. Хтось вважає за краще ситніші сніданки, а хтось щоразу думає про те, який би корисний тост (з чим) приготувати. Дієтолог Світлана Фус розповіла, яким має бути правильний ранковий тост.
"Якщо ви любите бутерброди і тости, то зробіть їх корисними. Для цього головне – підібрати правильні інгредієнти. Тоді така їжа буде ще й корисним перекусом. Або полуднем, його зручно взяти із собою на роботу", – каже Світлана Фус.
:
Щоб тост або бутерброд були корисними
- Хліб має бути з цільнозернового борошна.
- Необхідний важливий компонент – м'ясо, риба або птиця у відварному вигляді, або запечені.
- Жодних соусів і майонезу! "Спеціальні" соуси дуже калорійні, часто не дуже натуральні. Якщо хочеться, то використовуйте змішане із зеленню авокадо або трохи гірчиці.
- Не забувайте про зелень і овочі – що більше, то краще. Вони краще наситять.
- Для смаку можна покласти пряної зелені. В міру.
5 варіантів корисного тосту
- Варіант 1. Цільнозерновий хліб, м'який сир, яйце, петрушка
- Варіант 2. Цільнозерновий хліб, тунець, яйце, помідор, салат
- Варіант 3. Цільнозерновий хліб, м'який сир, лосось, огірок, кріп
- Варіант 4. Цільнозерновий хліб, сир з пліснявою, груша, горіх, рукола
- Варіант 5. Цільнозерновий хліб, твердий сир, салат, маслини, селера