Курка в духовці по-італійськи з томатним соусом, сиром моцарела і базиліком – смачна і проста страва для літнього обіду.
Помідори роблять куряче філе м'яким і м'ясо готується швидше. У сезон консервовані помідори можна замінити свіжими.
Куряче філе з помідорами і сиром в духовці
Час приготування:
- 40 хвилин
Калорійність:
- 151 ккал на 100 г
Складові:
- 4 курячих філе
- 700 г томатного соусу для пасти
- 400 г протертих консервованих томатів
- 50 г борошна
- 75 г панірувальних сухарів
- 50 г тертого пармезану
- 2 яйця
- 3 ст.л. оливкового масла
- 150 г моцарели
- 2 стебла базиліка
Спосіб приготування:
- Викладіть томатний соус і консервовані томати в каструлю і поставте на маленький вогонь.
- Курячі грудки викладіть на дошку, накрийте харчовою плівкою і відбийте до товщини в 1 см. Борошно змішайте з сіллю і викладіть на тарілку. Окремо в контейнері змішайте панірувальні сухарі з натертим пармезаном. Яйця злегка збийте виделкою в окремому контейнері.
- Нагрійте масло у великій сковороді. курячі грудки обваляйте в борошні, умочіть в яєчну суміш, потім обваляйте в паніровці з пармезаном і обсмажте до золотистого кольору з двох сторін.
- Перелийте томатний соус в форму для запікання, викладіть курячі грудки, зверху – скибочки моцарели.
- Запікайте в розігрітій до 180 °С духовці 5-8 хвилин.
Як подавати страва
Подавайте її з салатом або пастою, посипавши базиліком.
Дивіться відео, як приготувати дієтичну курячу грудку:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити соковиті курячі шашлички на сковороді . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом чахохбілі з курки .