Нісуаз – дуже відомий і дуже смачний салат з тунцем, придуманий в 50-х роках в Ніцці. Навколо салату Нісуаз досі точаться запеклі суперечки між прихильниками і противниками наявності в ньому картоплі. Джулія Чайлд готувала салат з картоплею – так смачніше і поживніше.
Салат Нісуаз за рецептом Джулії Чайлд
Інгредієнти на 4-6 порцій:
- Салат Айсберг – 1 шт.
- Тунець консервований – 2 банки
- Картопля – 500 г
- Квасоля стручкова – 200 г
- Цибуля червона – 1 шт.
- Яйця – 3 шт.
- Томати черрі або звичайні – 100 г
- Маслини – 90 г
- Оливкова олія – 8 ст.л.
- Винний оцет (або білий бальзамічний) – 2 ст.л.
- Гірчиця – 1 ч.л.
- Анчоуси – 12 шт.
- Каперси – 1 ч.л.
- Часник – 2 зубчики
- Розмарин – 1 гілочка
- Чебрець – 10 гілочок
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Чистимо, миємо й варимо картоплю до готовності, зливаємо воду і даємо картоплі злегка охолонути. Ріжемо середнім кубиком.
- Квасолю відправляємо в окріп на пару хвилин. Якщо квасоля свіжа, а не морожена, то добре промиваємо її, відрізаємо краї і розрізаємо стручки навпіл.
- Яйця відварюємо до готовності, охолоджуємо, очищаємо і ріжемо на 4 частини.
- Томати черрі розрізаємо навпіл.
- Червону цибулю шаткуємо тонкою соломкою.
- Салат Айсберг обмиваємо і розриваємо на великі шматки.
- Для соусу змішуємо третину маслин з анчоусами, каперсами, винним оцтом, гірчицею, часником, пряними травами і оливковою олією, пробиваємо суміш блендером.
- Половиною соусу перемішуємо картоплю і квасолю, іншу половину – з салатним листям.
- На дно тарілки викладаємо салат, зверху картопля з квасолею, на вершині тунець. Розподіляємо яйця, томати, маслини і червону цибулю так, як більше подобається.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати бутерброди з салатом з тунця. Сайт "Сьогодні" також ділився рецептом салату з тунця з овочами та грінками.
Дивіться відео, як приготувати салат Цезар на грилі:
Читайте також: