Окрошка на кефірі з ковбасою приємно освіжає в спеку. У цьому рецепті ідеально поєднуються молоді хрусткі огірочки, соковитий редис і свіжа зелень.
В окрошці мало калорій, тому ви можете їсти її, не побоюючись за появу зайвої ваги. До переваг цього холодного літнього супу також варто віднести швидкість приготування і доступність продуктів.
Окрошка на кефірі й мінеральній воді
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 59 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 5 картоплин середнього розміру
- 150 г якісної вареної ковбаси
- 4 середні огірки
- 4 шт. середньої редиски
- 3 курячі яйця
- 50 г зеленої цибулі
- 500-700 г кефіру
- 500-700 г мінеральної води
- Свіжа зелень
- Сіль
Спосіб приготування:
- Кефір попередньо охолодіть і вилийте в будь-яку посудину. Розбавте його мінеральною водою, щоб він був не дуже густим, і перемішайте.
- Яйця і картоплю бажано відварити заздалегідь. Яйця доведеться кип'ятити близько 10 хвилин. Картоплю відварити в кожушках до готовності. Коли вона охолоне, наріжте її кубиками, як для приготування салату.
- Після того, як яйця зваряться, залийте їх холодною водою і дайте кілька хвилин у ній полежати. Завдяки цьому вони швидше охолонуть і будуть краще чиститися.
- Яйця теж наріжте кубиками, але трохи більшими, ніж картоплю. Такими ж кубиками порубайте ковбасу.
- Огірки, редис і зелень поріжте трохи дрібніше.
- Цибулю можете різати так, як вам більше подобається.
- Всі інгредієнти ретельно перемішайте, а потім посоліть.
- Отриману суміш поставте в холодильник на кілька годин.
- Діставши суміш, розкладіть її по порційних тарілках і залийте сумішшю кефіру і мінералки.
Корисна порада
Окрошка на кефірі стане ще смачніша, якщо її посипати зеленню.
Дивіться відео з незвичайними рецептами окрошки:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати борщ. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом гаспачо.