Головна Сьогодні

Рецепт картопляних оладок з сиром і сметанним соусом

Оладки з картоплі – відмінна гаряча закуска

Смачні і оригінальні картопляні оладки з сиром можна приготувати на вечерю влітку. До них ідеально підійде домашній сметанний соус з кропом і петрушкою.

При готуванні картопля може потемніти. Щоб цього не сталося, до суміші необхідно додати терту цибулю або лимонний сік. А щоб картопляні оладки добре пропеклися, їх слід смажити під закритою кришкою.

Картопляні оладки з сиром

Оладки з картоплі
Оладки з картоплі
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 178 ккал на 100 г

Складові:

  • 6 середніх картоплин
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • 150 г тертого сиру
  • 1/2 ч.л. часникової приправи
  • 1/4 ч.л. меленого перцю
  • 1/2-1 склянка борошна
  • 2 яйця
  • 1/2 склянки рослинної олії
  • Сіль за смаком

Для соусу:

  • 1/2 склянки сметани
  • Кілька гілочок кропу і петрушки
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Картоплю натріть на крупній тертці і відіжміть від зайвої рідини. Перекладіть в миску.
  2. Зелену цибулю дрібно порубайте, перекладіть до картоплі. Додайте яйця, натертий сир, спеції і борошно, перемішайте до отримання однорідного густого тіста.
  3. Розігрійте олію у великій сковороді, викладіть тісто на сковороду ложкою, сформувавши оладки. Обсмажуйте з двох сторін до золотистого кольору.
  4. Перекладіть оладки на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир. Подавайте зі сметанним соусом.

Як зробити сметанний соус

Приготуйте соус, змішавши сметану з нарізаною зеленню і сіллю. За бажанням можна додати ложечку білого хрону.

Дивіться відео, як зробити оладки з індичкою:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати деруни з грибами і сиром. Крім цього, Сьогодні.Lifestyle ділилися рецептом дерунів з кабачками і цвітною капустою.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти