Крамбл – це солодкий пиріг з крихти пісочного тіста і різних фруктів або ягід. Соковита ароматна начинка поєднується з хрусткою пісочною скоринкою.
Ми пропонуємо зробити літній крамбл з абрикосами і корицею. Це простий у приготуванні десерт, з яким впораються навіть діти.
Крамбл з абрикосами в духовці
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 207 ккал на 100 г
Складові:
- 180 г абрикосів
- 35 г коричневого цукру
- 1 ст.л. води
Для крихти:
- 20 г борошна
- 20 г цукру
- 20 г холодного вершкового масла
- Щіпка кориці
- Мигдальні пелюстки
Дивіться відео, як зробити крамбл з яблуками:
Спосіб приготування:
- Видалити кісточки з абрикосів, м'якоть нарізати.
- Скласти в сотейник, додати воду і цукор. Поставити на середній вогонь і готувати, поки абрикоси не стануть м'якими.
- У мисці змішати борошно з цукром і корицею. Додати вершкове масло. Перетерти руками до отримання крихти.
- Змастити формочки вершковим маслом. Викласти абрикоси, посипати коричною крихтою.
- Поставити в розігріту до 180 ° С духовку і випікати близько 35 хвилин. Незадовго до готовності посипати мигдальними пелюстками.
Як подавати десерт
Подавати крамбл теплим разом з кулькою ванільного морозива .
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом пісного крамбла з фруктами .