I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Птітім – це як кускус, тільки більший. У чому його особливість і як готувати

Це геніальний винахід ізраїльтян, який замінив їм рис
Птитим - їзраїльський кускус
Фото: instagram.com/morkashamir/
Птитим - їзраїльський кускус Фото: instagram.com/morkashamir/

Історія птітіму або ізраїльського кускусу, або ізраїльського рису вкотре доводить – вигадати щось чудове можливо через відчай. Так і сталося з птітімом. Спочатку ним замінювали дефіцитний рис і північноафриканський кускус, а невдовзі ресторани інших країн вписували недешеві страви з цієї крупою в своє меню. Давайте дізнаємося, як з'явився птітім, у чому його особливість, і запишемо оригінальний рецепт.

У календарі свят травня знайдете найкращі ідеї для вдалих подарунків.

Реклама

Ізраїльський рис для голодних громадян

Саме так люди прозвали новий винахід фахівців харчової промисловості Ізраїлю. Було це на світанку становлення держави, в 50-х роках минулого століття. Їжі катастрофічно не вистачало. Улюблені всіма кускус і рис було просто нема за що купувати. Тоді прем'єр-міністр країни Давид Бен-Гуріон розпорядився – придумати новий продукт, який би замінив людям ці крупи і сподобався всім без винятку.

Сподобався. І всім без винятку!

Реклама
Фото: Крупа птитим

Адже вибору тоді у ізраїльтян не було – довелося купувати птітім. Спочатку його робили у формі зерен рису, згодом – у формі кульок. Як кускус, тільки більших. Тобто дефіцитні продукти того часу за формою і за складом навіяли ідеї для створення ексклюзивної крупи. І знадобилося зовсім небагато часу після появи птитиму, щоб народ Ізраїлю став пишатися своїм кулінарним винаходом. Ну і їсти його із задоволенням.

Особливості птитиму

  1. Його роблять з твердих сортів пшениці та води. Важливо – без будь-яких добавок.
  2. Він універсальний – його їдять просто так, готують з овочами та м'ясом, додають у салати.
  3. Птитим є в меню дитячих садків і шкіл Ізраїлю.

Птітім із індичкою – рецепт

Реклама
Фото: instagram.com/nataly_na_pp_/

Інгредієнти

  • 300 г – філе гомілки індички;
  • 200 г – птітім;
  • 300 г – печериці;
  • 25 г – вершкове масло;
  • 1 шт. – цибуля;
  • 2-3 зуб. – часник;
  • 200 г – вершки 10%;
  • 1/4 ч. л. – мускатний горіх;
  • 2 ст. л. – біле вино;
  • сіль, перець, трави – за смаком.

Спосіб приготування

  1. М'ясо і гриби нарізати невеликими шматочками і обсмажити на вершковому маслі.
  2. Додати цибулю, часник, сіль, перець і трави.
  3. Поки випаровується рідина, приготувати соус: вершки, мускатний горіх і вино з'єднати.
  4. М'ясо з грибами перекласти в форму для запікання, зверху полити соусом і відправити в духовку за 180 градусів на 20 хвилин.
  5. Подавати з відвареним птітімом.

Тут дізнаєтеся про пасту каскателі і чому вона завойовує світ.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти